Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Nova godina 2014: Dva dočeka i Ulica otvorenog srca

Nova godina 2014: Dva dočeka i Ulica otvorenog srca

Grad Beograd organizuje doček Nove 2014. godine i pravoslavne nove godine na platou ispred Narodne skupštine, rekao je član Privremenog organa i predsednik komisije za organizovanje proslave Nikola Nikodijević.

– Ova lokacija izabrana je zbog znatno veće bezbednosti nego što je Trg Republike, pa smo i postupili u skladu sa savetom naših službi koje su doček organizovali lane. Veći je prostor i lakše se kontroliše, za razliku od Trga Republike gde se nalazi čvorište saobraćajnica i okretnica. U budžetu su bila predviđena sredstva za organizaciju dočeka, ali postupak javnih nabavki nije na vreme započet. Zakon nas onemogućava da se u ovom trenutku povuku ta sredstva. Zato je Privremeni organ formirao komisiju i odlučio da pokuša da nađe sponzore koji će finansirati doček. U tom slučaju, ništa ne bi bilo plaćeno iz gradskog budžeta jer svaki dinar mora da se štedi, a opet bismo Beograđanima podarili dva dočeka na otvorenom – rekao je Nikodijević.

Konkretni izvođači i termini znaće se sledeće nedelje, ali je važno napomenuti da sponzori neće biti ni gradska niti republička preduzeća. Tradicionalna manifestacija, Ulica otvorenog srca, i ove godine najverovatnije će biti organizovane u deset opština, uz onu centralnu u Svetogorskoj. (Beoinfo)

loading...