Naslovna » Porodica » Deca » Novogodišnji programi u „Majdanu“ i Kući kralja Petra
Novogodišnji bazar
Novogodišnji bazar

Novogodišnji programi u „Majdanu“ i Kući kralja Petra

Dečji kulturni centar „Majdan“, ustanova kulture opštine Savski venac, u utorak, 24. decembra, obeležava novogodišnje praznike organizovanjem dva programa.

U „Majdanu“ (Kozjačka 3-5) će se od 11.00 do 12.00 održati dečji program zabavnog karaktera sa ciljem da predstavi i približi aktivnosti Dečijeg kulturnog centra deci i svim građanima Beograda. U galerijskom prostoru „Majdana“ biće postavljena izložba radova dece koja su pohađala likovnu i kreativnu radionicu, kao i Majdaonicu i Međugeneracijski dnevni centar.

U scenskom programu predstaviće se umetničke škole koje se nalaze u DKC „Majdan“ kratkim tačkama koje za temu imaju novogodišnji praznik. Učesnici su Škola jezika FLTS, Škola igre Ašhen Ataljanc, Bitef dens teatar, Nacionalna fondacija za igru – škola baleta Aje Jung, Ritmička gimnastika „Partizan“, Folklorna trupa „Saga“. Decu na programu dočekuje Deda Mraz, voditelj će biti Uroš Jovčić, glumac pozorišta „Boško Buha“.

Istog dana od 12.00 do 21.00 u Kući kralja Petra (Vase Pelagića 40) biće organizovan Novogodišnji prodajni bazar. Iako prodajnog tipa, organizovanje ovog događaja za Kuću kralja Petra je nekomercijalnog karaktera, s ciljem da afirmiše mlade umetnike i omogući sugrađanima kupovinu originalnih i atraktivnih umetnina za novogodišnje poklone po povoljnim cenama. (Beoinfo)