Naslovna » BG servis » Otvoren novi park u Ustaničkoj ulici

Otvoren novi park u Ustaničkoj ulici

Novi park otvoren je u Ustaničkoj ulici, tj. između Ustaničke 172-182, Karla Lukača i Glasinačke ulice.

Celom površinom dominira dečje igralište na kom je montirano deset novih i modernih dečjih rekvizita, ispod kojih je postavljena specijalna guma za njihovo bezbedno korišćenje.

Uređena zelena površina namenjena je kako najmlađima za igru tako i starijima za odmor i rekreaciju. U svim parkovima koje grad rekonstruiše ugrađuju se najsavremeniji materijali, kako bi deca bila bezbedna. Član Privremenog organa Beograda, Nikola Nikodijević, rekao je da će u narednim godinama Grad u zelene površine ulagati još više sredstava nego do sada, kako bi se poboljšao kvalitet života svih sugrađana u velikim stambenim naseljima. Tokom ove godine u uređenje zelenih površina uloženo je više od 150 miliona dinara.

U Ustaničkoj je uređeno oko tri hektara i obnovljen park koji je star više od tri decenije. U okviru rekonstrukcije uveden je i novi sadržaj „kutak za miran odmor“ za starije sugrađane, a tu je, naravno, i deo koji je namenjen deci sa potpuno novim i bezbednim spravama izrađenim u radionicama „Zelenila“. (Beoinfo)

loading...