Naslovna » Izlasci » Film » Šetnja sa dinosaurusima 3D, pretpremijerno 14. decembra
Šetnja sa dinosaurusima

Šetnja sa dinosaurusima 3D, pretpremijerno 14. decembra

U bioskopu Cineplexx Delta City, 14. decembra od 17.00, pretpremijerno će biti prikazan film Šetnja sa dinosaurusima 3D, priča o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju.

Prvi put u filmskoj istoriji bioskopska publika će imati priliku da vidi kako je zapravo izgledalo kada su dinosaurusi živeli na našoj planeti.

Ova priča bogata detaljima o jednim od najzanimljivijih stanovnika planete biće sinhronizovana na srpski jezik, a glasove junacima dali su Viktor Savić, Marko Živić, Tamara Dragičević, Pavle Jerinić, kao i deca glumci Anđela Alavirević i Miloš Šarić iz dramskog studija BIS.

Po rečima reditelja sinhronizacije, Dragana Vujića, dinosaurusi jesu glavna tema filma, ali je priča iz filma univerzalna. „To je i ljubavna priča, ali sa mnogo avanture; priča o rivalstvu i borbi za opstanak, ali i priča o prijateljstvu. I sve se to dešava u svetu od pre 70 miliona godina, o kome znamo malo“, kaže Vujke.

Radnja filma Šetnja sa dinosaurusima 3D smeštena je na severu Aljaske. Svake godine, duge, tamne zime, tromesečni periodi stalnog mraka i snažnih snežnih oluja teraju hiljade dinosauruse na veliku migraciju – put ka jugu. Na ovaj put publika kreće sa čudnim, ali simpatičnim dinosaurusom Pačijem.

Od trenutka rođenja Pači je morao da se bori protiv rivalski nastrojene braće i sestara, divljeg i nepredvidljivog sveta, kao i zastrašujućih grabljivaca. Pošto jedan brat strada, Pači sa prijateljima kreće na putovanje na jug kako bi pronašao svoju porodicu. Ova mala ekipa prolazi kroz brojne avantura. Neke su zabavne, a od nekih se diže kosa na glavi.

Pači će pronaći svoju porodicu, ali to nije kraj njegovih avantura. Odrastajući u zrelog mužjaka, on će morati da se bori za svoje mesto u zajednici dok ne postane vođa krda. Pačijev put pokazuje da je biti prilagodljiv i snalažljiv nekada mnogo važnije nego biti najveći i najsnažniji.

Šetnja sa dinosaurusima 3D zasnovana je na istoimenoj popularnoj TV seriji koja je 1999. godine prikazivana na britanskoj televiziji BBC. (danubeogradu.rs)