Naslovna » Izlasci » Film » Tajni život Voltera Mitija – pretpremijerno od 4. januara
Tajni život Voltera Mitija

Tajni život Voltera Mitija – pretpremijerno od 4. januara

Komedija Tajni život Voltera Mitija (The Secret Life of Walter Mitty) pretpremijerno će biti prikazan u bioskopima 4. januara.

Reditelj i glumac Ben Stiler snimio je film po romanu Džejmsa Turbera, iskrenu, dirljivu i duhovitu priču o sanjaru koji se otiskuje u avanturu i konačno počinje da živi svoje snove.

U fotografskoj arhivi svetski poznatog magazima „Life“ radi Volter Miti, jedan od onih kojima ćete se možda nasmešiti ali nikada nećete razgovarati sa njima. Tajno je zaljubljen u koleginicu ali živi životom bez iole uzbuđenja.

Ali, Volter Miti ima veoma bogatu maštu, i život kojim živi dok sanjari ne može da se uporedi sa onim što mu se dešava na javi. Kada promene u kompaniji ugroze i njegov posao i posao žene koju voli, poći će na putovanje koje će prevazići sve njegove fantazije. Videti svet. Upoznati i osetiti druge ljude. To je smisao života, naučiće Volter Miti.

Ulogu Voltera Mitija tumači Ben Stiler, njegovu koleginicu Šeril, u koju je tajno zaljubljen, igra Kristen Vig. U filmu se pojavljuju i Šon Pen, Adam Skot, Širli Meklejn i drugi.

Benu Stileru ovo nije prvi put da i režira i glumi u nekom filmu. Kako kaže ovaj poznati komičar, čovek mora biti zagrejan za obe stvari da bi ih podjednako dobro radio: „Mnogo puta sam pokušavao, kao i u filmu ‘Zulender’, da pronađem nekog drugog ko bi režirao, jer u to vreme nisam želeo i da režiram i da glumim. U ‘Tropskoj oluji’ sam sa druge strane, pokušavao da nađem glumca koji bi me zamenio u glavnoj ulozi. Ali, na kraju sam ipak odlučio da je najbolje da radim obe stvari, jer me zapravo podjednako interesuju“.

O Volteru Mitiju, Ben Stiler kaže da je čovek koji vodi miran život, u kome ne proživljava sve što je želeo za sebe, i sa tim se odavno pomirio. Međutim, pošto u njegov život uđe ljubav, stvari se menjaju: „Kada Volter upozna Šeril, ona otvara nešto u njemu sa čim on želi da se poveže. U isto vreme suočava se sa gubitkom posla. Svi ovi elementi se udružuju i teraju ga na dramatičan korak i veliki rizik“, naglašava Stiler. (danubeogradu.rs)

loading...