Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Trg otvorenog srca, od 14. decembra do 12. januara

Trg otvorenog srca, od 14. decembra do 12. januara

Praznični kutak na Trgu Republike, Trg otvorenog srca, biće otvoren od 14. decembra 2013. do 12. januara 2014. godine, svakog dana od 10.00 do 23.00.

Beograd se ove godine, treći put zaredom, pridružuje evropskim metropolama, čiju prazničnu atmosferu upotpunjuju tradicionalni božićni festivali. Šareni i veseli praznični ukrasi i drvene kućice iz kojih mame mirisi kolača, kuvanog vina, čaja i drugih toplih napitaka i zalogaja, oživeće Trg otvorenog srca.Za dž

Program je u potpunosti posvećen deci. Svakog vikenda mališani će uživati u dečijim predstavama, baletskim mjuziklima, nastupima mađioničara, žonglera i animatora. Za 31. decembar pozorište „Boško Buha“ sprema specijalno iznenađenje za najmlađe, svečani doček Deda Mraza na Trgu otvorenog srca. Ulaz na sve programe je slobodan, a odvijaće se petkom od 17.30 i subotom i nedeljom od 12.00.

Humanitarna novogodišnja akcija

U skladu sa duhom praznika, Trg otvorenog srca već tradicionalno ima i humanitarni karakter. Kupovinom autentičnog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, svaki posetilac pomaže nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se se školuju u inkluzivnom sistemu, u redovnim osnovnim i srednjim školama u Beogradu.

Kao i prošle godine, biće postavljena posebna humanitarna kućica, u koju će posetioci moći da donose igračke i garderobu za decu, svakog radnog dana od 16.00 do 20.00, kao i vikendom od 12.00 do 20.00. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno, biće poklonjeno domovima za nezbrinutu decu u Beogradu.

Zahvaljujući nesebičnom odzivu Beograđana, prošle godine je prikupljena velika količina garderobe i igračaka za decu, koja je u saradnji sa Skupštinom grada Beograda, raspoređena na 14 različitih adresa, među kojima su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, Svratište, Sigurna kuća, Dom za decu sa smetnjama u razvoju Sremčica, i drugi.

„Radio otvorenog srca“ – Hit Music FM radio je i ove godine zadužen za prazničnu atmosferu, uz mnogo dobre muzike. (danubeogradu.rs)

Trg otvorenog srca - program