Naslovna » Izlasci » Sport » U aprilu 27. Beogradski maraton

U aprilu 27. Beogradski maraton

Prijavljivanje putem interneta za 27. Beogradski maraton počelo je 29. novembra i za samo dvadeset dana prijavili su se učesnici iz 23 zemlje.

„Ovo je prvi put u dosadašnjoj istoriji Beogradskog maratona da je prijavljivanje za ovu manifestaciju počelo tako rano, a za samo 20 dana prijavili su se učesnici iz 23 zemlje sa pet kontinenata. Među prijavljenim budućim učesnicima nalaze se trkači iz Australije, Kanade, Nemačke, Brazila, Velike Britanije, Turske, Perua, Italije, Rusije, SAD, Švajcarske, Poljske, Španije… kao i iz zemalja u okruženju“, izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

„Posebno je važno istaći da su u pitanju učesnici koji sami plaćaju svoje troškove dolaska i boravka u Beogradu i Srbiji. Očigledno je da Beogradski maraton kao događaj postaje sve privlačniji, interesantniji i popularniji u svetu. Pripreme za 27. Beogradski maraton koji će se održati 27. aprila daleko su odmakle u svim segmentima organizacije i mi ćemo učiniti sve da i sledeće izdanje ovog najznačajnijeg tradicionalnog sportskog događaja u Beogradu i Srbiji bude najbolje do sada“, rekao je Nikolić.

Prijavljivanje za Beogradski maraton 2014 vrši se putem interneta na stranici www.bgdmarathon.org gde svi zainteresovani mogu dobiti Uputstvo o načinu prijavljivanja. Očekuje se da će zbog velikog interesovanja domaćih i stranih učesnika za 27. Beogradski maraton, ponovo biti oboren rekord u broju učesnika u polumaratonu i maratonu. (danubeogradu.rs)