Naslovna » Izlasci » Festivali » VII Rakija fest: Najveći izbor najboljih srpskih rakija
Rakija fest
Rakija fest

VII Rakija fest: Najveći izbor najboljih srpskih rakija

U Mikser House-u u Karađorđevoj, 14. i 15. decembra, biće održan VII Rakija Fest.

Ovo je najznačajnija nacionalna manifestacija posvećena rakiji koja nastavlja svoj prepoznatljiv koncept stručnog i profesionalnog skupa. U jedinstvenom prostoru Mikser House-a, najvećeg balkanskog dizajn centra, posle prvog dana, u subotu 14. decembra, biće organizovana zabava za sve izlagače i posetioce – Rakija Party.

U terminu od 20 do 22h održaće se DJ jazz & funky veče, a na izlagačkim štandovima će biti dozvoljena slobodna prodaja rakija na čašu, svim zainteresovanim posetiocima. Pošto je ovogodišnji Rakija Fest u srcu Savamale, novog beogradskog kreativnog distrikta i svojevrsne turističke atrakcije, osim tradicionalnih posetilaca, očekuje se veliki broj stranih gostiju. U nedelju, 15. decembra, svoje ocene o rakijama davaće Veseli žiri koji će činiti glumci Branislav Trifunović i Goran Jevtić, kao i ballerina Sonja Vukićević i Ivan Lalić, direktor Mikser Housea.

Tradicionalno, pre samog festivala, održano je stručno ocenjivanje rakija – Beogradski pobednik. Petnaest članova žirija ocenjivali su 50 uzoraka i odabrali Beogradskog pobednika – najbolju srpsku rakiju za sezonu 2013/14 – koji će svečano biti proglašen na VII Rakija festu.

Kao i prethodnih godina, za izbor Beogradskog pobednika uzimane su samo rakije kupljene u maloprodaji kako bi se ocenio objektivan kvalitet tih proizvoda. U izboru su se našle rakije od tradicionalnog voća – šljive, jabuke, dunje, kajsije, viljamovke, maline, loze, kao i znatan broj travarica i slatkih i gorkih likera.

Pored rakija koje se mogu naći u maloprodaji, ocenjivane su i one kojih nema na policama, a uzorke su proizvođači dostavili organizatoru. I ovde su se našle rakije od tradicionalnog voća, kao i dosta slatkih likera.

Osim proglašenja najboljih rakija, na VII Rakija Festu biće nagrađeno i najbolje rešenje za etiketu flaše dunjevače, zvaničnog suvenira Grada Beograda za 2014. godinu.

Organizator festivala je Rakia Bar, poznati domaći franšizni koncept. (danubeogradu.rs)

Program

Subota, 14. decembar
15.00 – Svečano otvaranje festivala
16.00-16.45 – Stručno predavanje: Bezbednost hrane i pića kroz standarde menadžmenta sistema
Predavač: Dragan Vitezović
17.00-17.45 – Stručno predavanje: Značaj pakovanja – primeri iz prakse i trendovi u 2014.
Predavač: Slobodan Jovanović Coba
18.00-19.00 – Izbor pobedničkog rešenja etikete „Beogradska rakija“
20.00-22.00 Muzički program: DJ veče jazz&funky

Nedelja, 15. decembar
17.00-18.00 – Veseli žiri – izbor najveselijeg izlagača
18.00-19.00 – Dodela diploma za ocenjene rakije – Izbor „Beogradskog pobednika“
19.30-20.00 – Nagradna igra – Proglašenje dobitnika nagradne igre za posetioce

loading...