Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zatvaranje sezone u teatru Le Studio

Zatvaranje sezone u teatru Le Studio

Teatar Le Studio (Venizelosova 42) vas poziva na poslednje izvođenje predstava „Transsibirska proza“ i „Nemam da platim i neću da platim“.

Predstava „Transsibirska proza“ je na repertoaru 20. decembra od 20.00. Komad je rađen po poemi Bleza Sandrara. Mladi Blez u vreme rata, 1905. godine, kreće na put vozom koji će trajati tri nedelje. Upoznaje se sa ljudima nesrećnog doba – prostitutkama, alkoholičarima, sa kartašima, dok u suprotnom smeru jure vozovi ranjenih vojnika…

Predstava „Nemam da platim i neću da platim“ zatvoriće sezonu sa terminom izvođenja u ponedeljak, 23. decembra. Ovo je komedija, sa sarkastičnom pozadinom. Režiser pokušava da kritično stanje u državi predstavi na humoristički način, jer misli da je „bolje da se smejemo nego da plačemo“.

O našim očekivanjima, maštanjima, zaboravljenom 5. oktobru, revolucijama, govori ovo delo. „Bavimo se samo sitnosopstveničkim interesima, moleći Boga da nađemo posao sledeće godine, da napustimo porodični dom pre nego što napunimo četrdeset pet godina, da naša deca mogu da studiraju u inostranstvu, da Nole pobedi Nadala“.

Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 600 dinara. Studenti, nezaposleni i penzioneri imaju popust, pa je cena za njih 300 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...