Naslovna » Porodica » Deca » Zimski raspust 2014: Besplatni programi za učenike

Zimski raspust 2014: Besplatni programi za učenike

Za sve učenike srpske prestonice biće organizovani besplatni programi za zimski raspust, do 19. januara. Organizatori su Grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu.

Programi će se tradicionalno realizovati u dve celine: kao sportsko-rekreativne aktivnosti i programi od interesa za mlade, istakao je resorni sekretar Slavko Gak. On je precizirao da će sportski programi biti dostupni svim uzrastima od sedam do 18 godina, dok su programi za mlade primereni uzrastu od 14 do 19 godina.Za dž

– Sportsko-rekreativne programe organizovaće devet sportskih centara, dva sportska saveza, jedno udruženje, četiri sportska kluba, kao i Zavod za sport i medicinu sporta. Mališanima će na raspolaganju biti dostupni zimski kampovi, škole i usavršavanja tehnika plivanja, škole klizanja, kao i rekreativno klizanje, koje organizuju sportski centri u gradu (Gradski centar za fizičku kulturu, Centar za fizičku kulturu „Vračar“, Sportsko-rekreativni centar „Tašmajdan“, Sportsko-kulturni centar „Obrenovac“, Sportski i poslovni centar „Novi Beograd“). Takođe, za sve ljubitelje sportova sa loptom biće organizovane škole odbojke, košarke, malog fudbala i rukometa, kao škole stonog tenisa, rvanja, badmintona, streljaštva, gimnastike i šaha – naveo je Gak.

Ovo je sjajna prilika, kako je istakao, za svu decu koja raspust provode u Beogradu da slobodno vreme iskoriste na zdrav, zanimljiv ili kreativan način.

Kada je reč o programima koji se odnose na rad sa mladima ili popularnim omladinskim programima, ovog raspusta ukupno 19 programa organizuje 18 organizacija, preduzeća, ustanova ili udruženja.

Mladi će tokom raspusta imati priliku da nauče tajne konzervacije, vajanja i murala. Između ostalih, „Prijatelji dece Beograda“ organizuju šest radionica: radionicu slikarstva – ulje na platnu, kreativnu radionicu ikonopisa, školu grafike i ekslibrisa, kao i radionicu stripa i ilustracija. Dom omladine realizuje program „Raspust za dž“, u „Šumicama“ će biti organizovana mala škola fotografije, za nežniji pol „Škola devojka od stila“, a u Sopotu program „Od igre do pozorišta“.

Za sve sportske programe ili edukativne radionice u trajanju od nekoliko dana zainteresovani učenici treba da se prijave organizatoru pre početka programa, zbog ograničenog broja mesta.

Sve potrebne informacije o pogledajte OVDE (sport) i OVDE (kreativa). (Beoinfo)

loading...