Naslovna » Izlasci » Festivali » 2. ChibiCon, 11. i 12. januara

2. ChibiCon, 11. i 12. januara

Drugi beogradski ChibiCon biće održan u Domu omladine Beograda, 11. i 12. januara od 12.30 do 23.00. Cena dnevne ulaznice je 150 dinara.

Prvih trinaest dana januara – od jedne do druge Nove godine, po gregorijanskom i julijanskom kalendaru – predstavljaju svojevrsni limbo, prazan hod u sred zimskog raspusta i ispitnog zatišja ispunjen prazničnim prejedanjima i nedostatkom bilo kakvih društvenih događaja koji bi razbili dosadu.

Društvo ljubitelja japanske pop kulture Sakurabana i Dom omladine Beograda razmrdaće Beograđane mini koncencijom. Ovo će biti presek najpopularnijih sadržaja i zimski izlet u svet japanske pop-kulture. Naglašeni su interaktivni sadržaji, a program je osmišljen tako da podstakne publiku da što više učestvuje u svim tribinama, predavanjima, radionicama, susretima i ostalim događajima koji su pripremljeni.

Tokom oba dana biće upriličen prodajni sajam anime i manga robe, kreativnih rukotvorina, nakita i modnih detalja, novih izdanja knjiga na temu Japana i dugo očekivanih mangi na srpskom jeziku i drugog. Biće otvorena izložba radova sestara Urbanović, dobitnica prve nagrade za rad na temu „Superheroji“ na Japanizmu 2013, zatim tradicionalna izložba radova polaznika Sakurabaninog manga kursa i izložba origami figura.

Biće organizovani turniri u kartičkim igrama, slobodno igranje video igara, foto kutak, anime kviz. Prvog dana od 21.00 na programu je projekcija filma „Pismo za Momo„, a drugog „Svete batice!„.

Chibicon će biti realizovan u saradnji sa Ambasadom Japana. (danubeogradu.rs)

loading...