Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Atelje 212: Dan bubnjara 13. februara

Atelje 212: Dan bubnjara 13. februara

Jedinstveni muzički praznik Dan bubnjara po drugi put će biti održan 13. februara u pozorištu Atelje 212.

Promovišući bubanj kao jedinstveno sredstvo moderne komunikacije i muzičkog izraza, Dragoljub Đuričić okuplja najpoznatije bubnjare iz zemlje i regiona u cilju postavljanja novog praznika bubnjara.

– Dugi niz godina razvijam ideju o jedinstvenom prazniku svih bubnjara, sa ciljem da jedan dan u godini na ulicama Beograda, svaki ćošak dobuje u jedinstvenom ritmu, ritmu bubnjeva. Prošle godine, koncertom u Ateljeu 212, na kome sam okupio pedeset bubnjara, započeo sam realizaciju ove ideje, sa ciljem da postane manifestacija tradicionalnog karaktera – objašnjava Đuričić, jedan od najpoznatijih bubnjara sa naših prostora.

Iz produkcije koncerta najavljen je veoma kvalitetan program, sa dodatnim programskim sadržajima. Jedno od iznenađenja koncerta je nastup umetnika drugih vokacija, koji će se oprobati na ovoj jedinstvenoj grupi instrumenata.

– Ne smemo zanemariti, pored vrhunskih umetnika sa prošlogodišnje smotre, nastupe dama koje veoma vešto barataju bubnjarskim palicama, kao i mlade talente, koji su svoju karijeru započeli sa svega nekoliko godina života – napominje Đuričić.

Karte za ovogodišnji spektakl mogu se kupiti na biletarnici Ateljea 212 po ceni od 800, 1.000 i 1.200 dinara.

Pored kvalitetnog zvuka i zabave, scenu će obogatiti instrumenti vrhunskih proizvođačasa ovih prostora – Antiko Drums, Adam Drums, Firchie Snare Drums,kao i bubnjarskih palica Dyna Vox i R-Line, te će ljubitelji perkusionističkog perfomansa dobiti kompletan audio vizuelni doživljaj. (danubeogradu.rs)