Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Das Boot: Januarski koncerti

Das Boot: Januarski koncerti

Na sceni Das Boot u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) tokom januara biće organizovano nekoliko značajnih džez koncerata. Ulaz na sve programe je besplatan. Koncerti počinju u 21.30.

Drama Organ Trio nastupiće 16. januara. Saksofonista Luka Ignjatović, organista Aleksandar Grujić i bubnjar Aleksandar Cvetković Drama predstaviće originalne kompozicije i aranžmane. Repertoar je instrumentalni džez prožet svingom, fankom, latinom i neparnim ritmovima.

Nedelju dana kasnije, 23. januara, Beogradski Jazz Trio predstaviće prvi album „I Love You“ ali i novije kompozicije Miodraga Maljokovića. Pored bubnjara Maljokovića sviraće i pijanista Dušan Sarić i kontrabasista Ivan Maksimović.

Na kraju meseca, 30. januara, koncert u klubu Das Boot održaće i Max Kochetov Kvartet, koji je osnovao ukrajinski muzičar koji živi i radi u Beogradu. Za svoj sastav okupio je muzičare bogatog muzičkog iskustva. U bendu su, pored Kochetova, Sava Miletić (klavir), Branko Marković (kontrabas) i Peđa Milutinović (bubnjevi). Kvartet je vec postao prepoznatljiv po specifičnoj muzici u stilovima post-bop i soul jazz i energičnom načinu izvođenja. (danubeogradu.rs)