Naslovna » Porodica » Deca » Delta City: Prva Dečija sportska nedelja
Delta City: Dečija sportska nedelja
Delta City: Dečija sportska nedelja

Delta City: Prva Dečija sportska nedelja

Od 20. do 24. januara, od 10.00 do 14.00, u atrijumu šoping-mola Delta City za najmlađe posetioce biće organizovana manifestacija Dečija sportska nedelja.

Škole fudbala, badmintona, košarke, tenisa i stonog tenisa, kao i časovi džudoa, karatea, korektivne i sportske gimnastike, brojni poligoni za demonstriranje brzine i spretnosti, puzijada… samo su deo programa koji organizuju Delta City i Sportska akademija Senjak.

Od košarke i fudbala do korektivne gimnastike
Deca iz brojnih vrtića i osnovnih škola pohađaće besplatne edukativne škole i sportske radionice, ali će se upoznati i sa vežbama kojima mogu da utiču na pravilan razvoj svoga tela i spreče neke od najčešćih oboljenja – ravna stopala i deformitet kičme. Takođe, najmlađi posetioci imaće priliku i da se oprobaju u različitim poligonima brzine i spretnosti, gde će najbolje doći do izražaja njihova fizička spremnost, kao i motoričke sposobnosti.

Vrati servis Karakaševiću
Posebna zanimljivost za posetioce i učesnike biće i druženja sa poznatim sportistima koji će im, pored praktičnih saveta, razgovaraće o svom profesionalnom razvoju kako bi podstakli sportske nade da nastave vredno da treniraju.

Dodatni izazov mladim stonoteniserima biće i akcija „Vrati servis Karakaševiću“ – u okviru koje će u četvrtak, 23. novembra od 18.30, ukrstiti rekete sa Aleksandrom Karakaševićem, državnim prvakom i reprezentativcem, koji je poznat po odličnoj igri levom rukom i omiljenom bekhendu. Istog dana, mladi teniseri će imati priliku da se druže i vežbaju sa selektorima Dejanom Vranešom i Bogdanom Obradovićem.

Takmičenje u puzanju
A kako ne bi bili zapostavljeni oni takmičari koji još nisu ni prohodali, u sredu, 22. januara od 17.30, biće organizovana i puzijada na kojoj će se birati najbrža beba.

Sportom protiv dijabetesa
Završni događaj manifestacije biće u petak, 24. novembra od 20.00, kada će KK Partizan, u saradnji sa Udruženjem Plavi krug, predstaviti projekat „One team“, u okviru koga se organizuju radionice i treninzi za decu sa dijabetesom. Učesnici projekta ovom prilikom predstaviće šta su naučili u proteklom periodu, a radionici i treningu „One team-a“ moći će da se priključe i zainteresovana deca u Delta City-ju.

Tokom celog dana, u toku trajanja manifestacije Dečija sportska nedelja, od 10.00 do 22.00, u atrijumu šoping-mola, biće organizovane radionice i treninzi, a više informacija i detaljniji program možete pronaći na sajtovima deltacity.rs i sas.co.rs. (danubeogradu.rs)