Naslovna » Izlasci » Sport » Evropski kup u umetničkom klizanju Skejt Helena
Skejt Helena
Skejt Helena

Evropski kup u umetničkom klizanju Skejt Helena

Sedmi evropski kup u umetničkom klizanju Skejt Helena biće održan od 22. do 25. januara u Ledenoj dvorani „Pionir“.

Na kupu će učestvovati oko 250 takmičara iz 19 svetskih zemalja. Oni će se takmičiti u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategorijama seniora, juniora i mlađih takmičara.

Manifestaciju Skejt Helena organizuju Klizački klub Helena Pajović i Klizački savez Srbije, a podržavaju je Međunarodna klizačka federacija ISU, Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.

– Grad Beograd je prošle godine dao 16 miliona dinara za održavanje leda u Ledenoj dvorani, a toliko će izdvojiti i ove godine. Međutim, ne možemo od naše dece da očekujemo da budu vrhunski sportisti u klizanju ako se ona ovim sportom ne bave rekreativno. Zato ćemo nastojati da ponovo, makar subotom i nedeljom, platimo termine u Ledenoj dvorani, kako bi učenici osnovnih i srednjih škola mogli besplatno da klizaju. Veliki podsticaj za ovaj sport bi bio i gradnja dvorane manje od „Pionira“, koja će se lakše održavati i u kojoj će leda biti preko cele godine – istakao je zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu Dragoljub Kočović.

Kao mlađa juniorka Milica Jokić je osvojila zlatnu medalju, a ove godine se takmiči u kategoriji juniorki.

– Kup Skejt Helena ima veliki značaj za mene jer u Srbiji klizači i klizačice imaju mnogo manje takmičenja nego sportisti u drugim zemljama. Sa svakim takmičenjem stiče se sve veće samopouzdanje, a ovde je i moja porodica da me podrži – istakla je Milica.

Ulaznice se neće naplaćivati, već posetioci mogu da donesu slatkiše za decu iz Prihvatilišta na Voždovcu. (Beoinfo)

loading...