Naslovna » Izlasci » Shopping » Fujitsu Lifebook P701: Mali notebook vrhunskih performansi
Lifebook L701
Lifebook L701

Fujitsu Lifebook P701: Mali notebook vrhunskih performansi

Fujitsu je kompanija sa izuzetno dugom tradicijom u proizvodnji notebook računara i uglavnom je poznata po vrhunskim poslovnim modelima koji su kako na svetskom, tako i na domaćem tržištu veoma popularni.

Jedan od trenutno najzanimljivijih i vizuelno najatraktivnijih Fujitsu notebook-ova ovog tipa nosi oznaku Lifebook P701 i po svemu što nudi dosta se razlikuje od ostalih Lifebook rešenja. Da ne bude zabune ovaj mobilni računar je i vrhunsko rešenje za dobru kućnu zabavu, ali zbog par specifičnih dodataka ipak pripada klasi poslovnih računara.

U fizičkom pogledu Lifebook P701 deluje zaista maksimalno poslovno. Napravljen je od vrhunske plastike i gotovo je potpuno svedenih linija, što je generalno odlika svih Fujitsu notebook računara. Finiš je besprekoran, a ono što je posebno zanimljivo je da je kućište napravljeno tako da nudi punu otpornost na većinu spoljih faktora. Sa druge strane Lifebook P701 je izuzetno mali računar dijagonale ekrana od 12.1 inča (i težine tek nešto više od 1,5 kilograma) zahvaljujući kojoj spada u klasu ultraportabilnih poslovnih mobilnih računara.

Osnovu ovog simpatičnog notebooka čini Core i3 procesor, 4 GB radne memorije i HDD od 320 GB, dok se za grafiku brine Intel-ov integrisani HD akcelerator od koga korisnici u pogledu visokih performansi ne mogu da očekuju ništa posebno, ali je isti sasvim dovoljan za gledanje novih HD filmova i uživanje u multimediji visoke definicije.

Sve ovo je (naravno) već viđeno kod sličnih konkurentskih modela, međutim ono što Lifebook P701 čini posebnim je visok nivo bezbednosti na čelu sa vrhunskim čitačem otiska prstiju i posebnom verzijom Windows 7 Professional platforme. Pored njih Lifebook P701 nudi mogućnost bekapovanja podataka iz jednog klika, a poseduje i izuzetnu bateriju koja krajnjem korisniku nudi celodnevni rad.

Iako je reč o relativno malom notebook računaru Lifebook P701 donosi sasvim solidnu komfornost prve svega zbog kvalitetne i jako prijatne tastature, ali i solidnog trakpeda koji podržava veliki broj multigestikulacija. Realno gledano jedina mana ovog malenog poslovnog notebook-a je poprilično visoka cena po kojoj se nudi, međutim kupcima koji znaju šta mogu da očekuju od jednog Fujitsu notebook-a u ovoj klasi to neće predstavljati veliki problem.

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs