Naslovna » BG servis » Izbori za odbornike Skupštine grada, 16. marta

Izbori za odbornike Skupštine grada, 16. marta

Privremeni organ grada Beograda obezbedio je sve uslove da se održe izbori za odbornike Skupštine grada Beograda, izjavio je sekretar ovog tela Goran Vesić.

– Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Nebojša Stefanović raspisao je izbore za 16. mart, a izborne radnje počinju da teku 29. januara. Izbori se prvi put u istoriji sprovode samo za grad Beograd, pa će Gradska izborna komisija na svojoj prvoj sednici formirati radna tela, što je neka vrsta zamene za opštinske izborne komisije. U toku su neophodne procedure za nabavku sprejeva i svih ostalih materijala potrebnih za izbore. Glasaće se na više od 1.175 biračkih mesta i pravo glasa imaće više od 1,5 miliona građana – istakao je Goran Vesić.

Po njegovim rečima, u gradu su održani svi pripremni sastanci vezani za izbore.

– Juče smo sa predstavnicima Ministarstva pravde i državne uprave razgovarali o licima koja su eventualno duplo upisana i načinu na koja će ona biti brisana iz biračkog spiska. Ranije smo imali sastanak u „Službenom glasniku“, koji je odlukom Vlade dobio dozvolu da štampa glasačke listiće, i proverili njihove nove bezbedonosne procedure, koje su na evropskom nivou. U kontaktu smo i sa Upravom policije oko organizacije izbora, a za ovu nedelju najavljeno je da će pojedine stranke izvršiti još neke promene u izbornoj komisiji, koja će početi sa radom 29. januara – naglasio je Vesić.

Član Privremenog organa Nikola Nikodijević istakao je da izbori ni na koji način neće uticati na rad Privremenog organa.

– I u prethodna dva meseca moglo je da se vidi da Privremeni organ svoje poslove obavlja profesionalno. Održali smo više od 30 sednica veća i dnevno rešavamo sve probleme koji iskrsnu. Unutar samog organa nema mnogo politike – rekao je Nikodijević i dodao:

– Ulažemo napore da građani ne osete situaciju u kojoj nema ni gradonačelnika, ni Skupštine grada ni Gradskog veća. Sve komunalne službe i svi sistemi dobro funkcionišu i trudićemo se da tako ostane do marta. Naš zadatak je i da sprovedemo izbornu kampanju, koja je specifična jer grad Beograd prvi put organizuje izbore na čitavoj teritoriji bez učešća svojih opština. Te pripreme idu dobro i verujem da ćemo, kada izbori budu završeni, moći da konstatujemo da je Privremeni organ imao uspešan mandat – naglasio je Nikodijević. (Beoinfo)

loading...