Naslovna » Izlasci » Pozorište » Jadnici ponovo u Madlenianumu od 15. marta

Jadnici ponovo u Madlenianumu od 15. marta

U Operi i teatru Madlenianum najavljen je povratak mjuzikla Jadnici na Veliku scenu od 15. marta.

Mjuzikl Jadnici, autora Alena Bublila i Klod-Mišela Šenberga, vraća se na scenu na zahtev publike. Od kada je premijerno postavljena, 2007. godine, igrana je četiri sezone, predstavu je videlo više od 27.000 gledalaca i time je postala najgledanija predstava ove kuće i jedna od najgledanijih predstava beogradskih pozorišta koja će 2015. godine proslaviti i svoje 50. izvođenje.

Izazovan za izvođače i autorski tim, privlačan za publiku, mjuzikl Jadnici, pravi su hit u celom svetu od svoje prve postavke u Londonu, 1985. godine. Postao je najdugovečniji mjuzikl na svetu koji je do sada videlo više od 65 miliona ljudi u 42 zemlje.

U revolucionarnom ambijentu Pariza, na sceni Madlenianuma 2007. godine vijorila se francuska zastava, a impozantan izvođački ansambl je u autentičnim kostimima i scenografiji preneo francuski duh, uz veliki emocionalni naboj kakav i zaslužuje delo takvog formata. Ova, pre svega, romantično-tragična priča odigrava se u burno vreme francuske istorije i prati život Žana Valžana, čoveka koji je osuđen na 19 godina prinudnog rada zato što je ukrao veknu hleba da bi ishranio svoju porodicu. Valžan biva pušten na uslovnu slobodu, ali ga neumorno tokom godina goni mračni inspektor Žaver…

Režija je ponovo poverena Nebojši Bradiću, osvedočenom majstoru mjuzikla, a dirigentska palica Vesni Šouc-Tričković. Uloge tumače: Nebojša Dugalić (Žan Valžan), Dejan Lutkić (inspektor Žaver), Ivan Bosiljčić (Marijus), Katarina Gojković (Fantina) i drugi, a pored dece tu je i horski ansambl. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.