Naslovna » Izlasci » Kursevi argentinskog tanga u Guarneriusu

Kursevi argentinskog tanga u Guarneriusu

Od 2. februara će u Centru lepih umetnosti Guarnerius (Džordža Vašingtona 12) biti organizovani kursevi argentinskog tanga, koje će voditi Dragan Mikić.

Kursevi argentinskog tanga namenjeni su svim ljubiteljima i igračima tanga, bez obzira na plesno iskustvo, kao i onima koji tek ulaze u divan svet argentinskog tanga. Polaznici će biti raspoređeni u dve grupe – početnu i naprednu, a teme kurseva će biti argentinski tango, milonga i tango vals.

Časovi će biti osmišljeni kao tematske radionice, zbog ozbiljnijeg pristupa i postepenog savlađivanja forme, sa ciljem osvešćivanja pokreta, muzikalnosti i komunikacije u tangu.

Dodatne informacije o kursevima mogu se dobiti putem telefona 063/338-973.

Učitelj argentinskog tanga Dragan Mikić je prve tango korake napravio u Londonu pre 15 godina. U aprilu 2004. godine je zajedno sa orkestrom Beltango, osnivao Beogradsku tango asocijaciju i započeo školu argentinskog tanga, a organizator je i Beogradskog internacionalnog tango festivala, koji je prošlog novembra obeležio 10 godina postojanja. Kao začetnik društvenog tango života u Beogradu, već 11 godina organizuje tradicionalne gran milonge u Guarneriusu.

Centar lepih umetnosti Guarnerius je mesto gde je februara 2003. godine održana prva milonga u Beogradu – tango plesno veče u kojem učestvuju domaći i inostrani plesači, muzičari i ljubitelji tanga, sa željom razmene iskustva na plesnom podijumu. Od tada je Guarnerius postao centar okupljanja tango plesača i ljubitelja tango kulture iz čitavog regiona. (danubeogradu.rs)