Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Superheroji na biciklu, Technodrom…
Narodni muzej (foto: Goran Čakmazović)
Narodni muzej (foto: Goran Čakmazović)

Mini BG vesti: Superheroji na biciklu, Technodrom…

»»» U Beogradu će se 34. put održati biciklistička vožnja „Kritična masa“ sa temom Superheroji na biciklu. Svi su pozvani da se maskiraju kao superheroji i da se provozaju kroz centar grada. Tako će pokazati da bicikl može da se vozi i zimi.

Poželjno je da učesnici okače na bicikle svetleće ventile, prednja i zadnja svetla, led trake i sve ostalo što svetli. Dobrodošle su i pištaljke, zvončići i sve ostale drangulije koje prave buku. Pozvani su i ostali korisnici nemotorizovanih vozila da se pridruže biciklistima na svojim supertočkovima (superskejteri, superroleraši, supertrotinetaši…). Okupljanje počinje u subotu 25. januara u 16.30 na Trgu Republike, a sama vožnja počinje u 17.00.

»»» U subotu, 25. januara od 22.00, u klubu Baraka biće održan treći Technodrom, serijal žurki posvećen promociji domaćih didžejeva. Line up: Bejn & Slobodan Živojinović (Sremska Mitrovica), DJ White & Goran(che) (Kragujevac), Luka Vuković & Ivan Radojević (Užice) i P.S. & Soft 85 (Herceg Novi).

»»» Zbog velikog interesovanja javnosti za Obilazak Narodnog muzeja, ovaj program će biti ponovo organizovan u nedelju, 26. januara od 10.00 do 14.00. Posetioci će imati priliku da se u društvu kustosa prošetaju kroz sale, kancelarije muzejske uprave, kustosa i izložbeni prostor. Na svaki pun sat, unapred prijavljene posetioce sprovešće kustosi Narodnog muzeja u Beogradu. Ovom prilikom ulaz za grupe će biti sa Trga Republike. Prijava: eduka@narodnimuzej.rs ili 060/8075035.

»»» Na sceni Parobrod teatra 25. i 30. januara od 20.30 biće igrana predstava „U samoći pamučnih polja“ reditelja Stevana Bodrože. Uloge: Vladimir Aleksić i Milutin Milošević. Cena ulaznice je 300 dinara.

»»» U Domu omladine Beograda, od 24. (12.00) do 31. januara biće otvorena izložba „Zimske Olimpijske igre – Od Šamonija do Sočija“ i „Zimski olimpijski čas„, povodom nastupajućih XXII Olimpijskih igara u Sočiju.

Superheroji na biciklu

»»» U subotu, 25. januara od 19.00, u Etnografskom muzeju biće održan koncert klasične muzike „Muzičko putovanje kroz vreme„. Nastupiće Nikola Vučičević, kao i Marija Bukvić, Nikolija Gigov, Filip Bosankić i Milica Milić. Na programu su dela Baha, Mocarta, Betovena, Šopena, Šumana i Lista.

»»» U klubu Dragstor Play u petak se nastavlja serijal najboljih žurki u gradu. „Let’s be weird together„, počinje tačno u ponoć, a za gramofonima biće rezident – Miloš Starčević.

»»» U nedelju, 26. januara od 20.00, u Blow Up baru (Bulevar despota Stefana 36a) u okviru Stand Up večeri nastupiće komičari Vlatko Štampar iz Hrvatske i Jelena Radanović, za sada jedina komičarka u organizaciji Standup.rs.

»»» Iračka grupa Strings Group of Iraq, održaće koncert 25. januara od 18.00, u UK Palilula na sceni „Stamenković“. Grupa će izvoditi numere inspirisane arapskom klasičnom muzikom iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka. Aranžmani su urađeni u stilu Svetske klasične muzike. Organizator koncerta je Ambasada Iraka u Beogradu.

»»» Tradicionalni „svetosavski karavan knjiga“ biće održan u UK Palilula, 26. i 27. januara od 14.00 do 20.00. Na karavanu će izlagati naše izdavačke kuće i pisci. Program karavana je prilagođen osnovcima i srednjoškolcima, a knjige će se prodavati po sajamskim cenama. Na karavanu će gostovati Maja Volk a očekuju se još neka lepa iznenađenja. Ulaz je slobodan.

»»» U Muzeju Vuka i Dositeja (Gospodar Jevremova 21), 27. januara u 12.00, biće otvorena izložba Srpski prosvetitelji. Posetioci će imati priliku da vide kopiju freske sa predstavom najstarijeg portreta svetog Save iz 1223. godine iz manastira Mileševa, koja se čuva u zbirci Galerije fresaka Narodnog muzeja. Prvi put biće izložena i slika „Dositej bdi nad Beogradom“ autora Zorana Pavlovića kao i drugi radovi. Izložba će biti otvorena do 23. februara.

»»» U nedelju, 26. januara od 20.00, u Plavom pozorištu (BIGZ, Bulevar vojvode Mišiće 17 / VI) biće izvedena predstava Ema po scenariju i u režiji Nenada Čolića. Igra: Maša Jelić. Predstava je inspirisana pripovekom F. M. Dostojevskog „Krotka“, gde se pitanje čovekove slobode otkriva kroz sudbinu jedne nesrećne žene, koja je izvršila samoubistvo bacivši se sa prozora držeći ikonu u rukama.

»»» JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Srpskim pčelarskim društvom organizuje Sajam meda, od 24. do 28. januara, na platou ispred pijace „Blok 44“, od 7.00 do 19.00. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera i na njoj će se predstaviti pčelari iz cele Srbije. Posetioci će moći da kupe med, pčelinje proizvode, kozmetiku i preparate na bazi meda, kao i da se informišu o upotrebi meda i drugih pčelarskih proizvoda. (danubeogradu.rs)

loading...