Naslovna » Porodica » Deca » Narodni muzej: Šareni se novčić naš
Dečji klub - Narodni muzej
Dečji klub - Narodni muzej

Narodni muzej: Šareni se novčić naš

U okviru izložbe „Zaveti i poruke. Stefan Nemanja – devet vekova“ Narodni muzej priređuje niz pratećih programa u vidu predavanja, radionica i manifestacija druge vrste kojima nastoji da približi i iz različitih perspektiva posetiocima predstavi vreme i život u srednjovekovnoj Srbiji.

Tim povodom Dečji klub Narodnog muzeja organizuje u subotu, 1. februara od 12.00, radionicu „Šareni se novčić naš„, gde će deci biti približeno istorijsko i umetničko nasleđe srpskog srednjeg veka. Radionica je namenjena deci do sedam godina. Uvodnim vođenjem kroz izložbu prilagođenim dečjem uzrastu, biće im pružene osnovne informacije o izložbi „Zaveti i poruke.Stefan Nemanja – devet vekova“. Vajari će prikaziti na koji način se u srednjem veku kovao novac, dok će deca uz pomoć kalupa i beolina moći da izrade kopije pečata Stefana Nemanje i srednjovekovnog novca.

Svi zainteresovani mogu da se prijave do petka, 31. januara do 16.00, putem elektronske pošte eduka@narodnimuzej.rs ili pozivom na 3306-019 i 060/8075-035. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.