Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Pips, Chips & Videoclips: Važni koncerti u Beogradu i Novom Sadu

Pips, Chips & Videoclips: Važni koncerti u Beogradu i Novom Sadu

Hrvatski bend Pips, Chips & Videoclips, planira da održi dva koncerta u Srbiji, u februaru. Jedan u Beogradu, a drugi u Novom Sadu.

Bend se raduje koncertu u Beogradu, a pogotovu u Novom Sadu jer će to biti njihov prvi solo koncert u tom gradu. Još nije poznat tačan datum oba koncerta. Frontmen Pips, Chips & Videoclips, Dubravko Ivaniš, kaže da je glavni razlog dolaska u Srbiju novi album „Walt“ koji je bend objavio prošle godine.

Da li je album „Walt“ inspirisan likom i delom Volta Diznija?
– „Walt“ je oda ljubavi, oda detinjstvu. Ne patim za Diznijevim crtaćima. Tu detinju, iskonsku želju za životom svi gajimo, svi je tražimo u pesmama. Najbolje pesme su poput vremenskih kapsula, zaleđene i nepokvarljive do kraja sveta.

Da li i na koji način ste i na ovom albumu sarađivali sa suprugom koju znamo iz benda Jinx?
– Često Yaya gostuje na našim albumima, ovog puta je to u „Trubaču“, prilično tvrđoj pesmi od onog po čemu je poznata iz Jinxa. Imao sam fiks ideju da napravim tekst u kom peva u prvom licu jednine što ređe ima priliku u matičnom bendu. Naravno, nisam to iz prve znao da napravim pa sam prvo „mušku verziju“ morao da „prevedem“ u ženski rod. Mislim da je na kraju ispalo interesantno.

Kada ste poslednji put bili na kocnertu Jinx-a i kako ste se proveli?
– Pre otprilike pola godine gledao sam ih na jednom zagrebačkom trgu pred dve, tri hiljade ljudi. Bilo je sjajno. Cokiju (gitaristi) odmah je na prvoj stvari riknula sva oprema i ja sam se u publici valjao od smeha, onako iskreno od srca. Pet pesama je unezvereno petljao po svim tim pedalama, kablovima i ostalim „nagaznim minama“ na stejdžu. Ni slučajno nemojte da pomislite da sam zao, jer mene posle svega zabavljaju samo pizdarije na stejdžu. Niko iz publike nije ni shvatio da ovaj uopšte ni ne svira, jer je moja žena – lav sve to majstorski pokrila. Baš volim i cenim Jinx: oni su Novi fosili našeg doba i najbolji pop bend u regionu.

Da li spremate nešto posebno za predstojeće koncerte u Srbiji?
– Promovsaćemo „Walt“. Odsviraćemo celu ploču i znam da ćemo u tome zaista i da uživamo. Naravno, sviraćemo i sve ostale bitne pesme u karijeri benda. Beograd i Novi Sad su nam važne stanice u ovoj godini. (danubeogradu.rs)

loading...