Naslovna » Porodica » Prva beba u Beogradu 2014. – Sonja

Prva beba u Beogradu 2014. – Sonja

Tačno u sekund posle ponoći u porodilištu Kliničkog centra Srbije u Višegradskoj na svet je došla mala Sonja. Prva beba u Beogradu rođena prirodnim putem ima tri kilograma i prvo je dete majke Ljubice Njegomir Živić.

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali posetio je mamu i bebu i izrazio nadu da će u novoj godini biti rođeno više beba nego prethodne kada je prestonica postala bogatija za 20.000 beba.
– Grad Beograd će nastaviti da isplaćuje sve vidove pomoći trudnicama i porodiljama. Od danas, 1. januara 2014, pravo na besplatan boravak u vrtićima ima svako treće, četvrto i naredno dete u porodici. Tu vrstu pomoći će koristiti oko 4.500 mališana. Prvorođena beba je od grada Beograda dobila je 300.000 dinara, kao pomoć roditeljima za kupovinu osnovnih stvari za bebu – istakao je Siniša Mali.

Glavni dežurni lekar porodilišta u novogodišnjoj noći bio je Srboljub Milićević koji kaže da je veoma srećan što je prva beba rođena prirodnim putem „bukvalno u ponoć, sa prvim vatrometom“. Babica Sanja Čajetinac ističe da su mama i tata, koji je prisustvovao porođaju, bili vrlo prisebni u tom važnom trenutku, da su dobro sarađivali sa medicinskim osobljem, te da je sve prošlo u najboljem redu.

U porodilištu u Višegradskoj protekle noći rođena su dva dečaka i dve devojčice. (Beoinfo)

loading...