Naslovna » BG servis » Prvi sneg 2014: Sve ulice su prohodne

Prvi sneg 2014: Sve ulice su prohodne

U Beogradu je pao prvi sneg ove godine, a sve ulice prvog prioriteta su prohodne za saobraćaj. Zbog velike količine padavina, ulice Drugog pririteta čistiće se od podneva.

Više od 1.200 radnika i 200 vozila javnih komunalnih preduzeća uklanja sneg sa beogradskih ulica. Ulice se čiste na „crno“, zbog čega je angažovan veliki broj radnika i mehanizaije JKP „Beograd puta“, „Gradske čistoće“, „Zelenila Beograd“ i „Parking servisa“, istakao je načelnik „Čvorišta“ Darko Glavaš.

On je precizirao da je tokom noći u prestonici napadalo oko 15 santimetara snega, a da se do kraja dana očekuje dodatnih 10 santimetara belog pokrivača. Po njegovim rečima, bez obzira na niske temperature nema problema u snabdevanju građana Beograda električnom i toplotnom energijom.

Jedini manji problem, kako je naveo, zabeležen je na kontaknoj trolejbuskoj mreži u reonu Plavog mosta, zbog čega su, zbog niske temperature, linije 19, 21 i 29 bile na kratko u prekidu.

Po najavama iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije, sneg će padati i sutra, kao i u utorak, a temperatura će se kretati od -9 do 0 stepeni. (Beoinfo)

loading...