Naslovna » Izlasci » Film » Putovanje na božićnu zvezdu – porodična avantura u bioskopima
Putovanje na božićnu zvezdu
Putovanje na božićnu zvezdu

Putovanje na božićnu zvezdu – porodična avantura u bioskopima

Prava porodična avantura Putovanje na božićnu zvezdu idealan je povod za odlazak u bioskope od 2. januara.

Ovaj film sa očaravajućim likovima i elementima fantazije smešten je u predivno planinsko okruženje. U pokušaju da pobegne od bande razbojnika, mala Sonja nalazi utočište u kraljevstvu u kome je nestala praznična atmosfera.

Nekada davno, kraljeva jedina ćerka izgubila se u šumi kada je krenula u potragu za božićnom zvezdom. Kraljica je umrla od tuge, a kralj je prokleo božićnu zvezdu, što je uzrokovalo hladnu tamu koja je prekrila kraljevstvo. Po legendi, ako kralj učini da božićna zvezda ponovo zasija pre nego što prođe deseta božićna noć, princeza će se vratiti. Tako je prošlo devet godina i devet božićnih noći, i ova godina je poslednja kraljeva nada da pronađe sjaj božićne zvezde. Hrabra Sonja odlučuje da krene na putovanje i vrati Božić u kraljevstvo.

Film Putovanje na božićnu zvezdu snimljen je po istoimenom pozorišnom tekstu koji je prvi put izveden 1924. godine.

Režiser Nils Gaup, čije je ostvarenje Tragač nominovano za Oskara u kategoriji za najbolji strani film, jedan je od najpoznatijih skandinavskih reditelja. Gaup je već nekoliko puta dobijao značajne ponude iz Holivuda.

Po njegovim rečima, stvaranje ovog filma za njega je bio veliki izazov: „Bilo je to fantastično iskustvo i veliki poduhvat je predstavljalo kreiranje Severnog pola i mesta u kome živi Deda Mraz, kao i samo putovanje od kraljevstva do nestale božićne zvezde“. (danubeogradu.rs)

loading...