Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Samostalni referenti u Domu omladine 25. januara

Samostalni referenti u Domu omladine 25. januara

U sali Amerikana Doma omladine Beograda, u subotu 25. januara od 21.00, nastupiće Samostalni referenti. Gosti su Nek’ svira ko ‘oće i Skadrilla. Besplatne propusnice će moći da se preuzmu na ulazu u salu Amerikana 1 sat pre početka koncerta.

Najdugovečniji beogradski ska-pank bend Samostalni referenti proslaviće 18 godina postojanja i to besplatnim koncertom. Svoj mali jubilej članovi benda najavljuju na specifičan način…Za dž

  • 18 godina kasnije, Samostalni referenti slave ulazak u punoletstvo.
  • 18 godina kasnije, Samostalni referenti zvuče bolje, ali nisu izgubili energiju.
  • 18 godina kasnije, Samostalni referenti su zreliji, ali nimalo ozbiljniji.
  • 18 godina kasnije, Samostalni referenti i dalje bez kompromisa.
  • 18 godina kasnije, Samostalni referenti sa istim stavom i idejama.
  • 18 godina kasnije, Samostalni referenti još u ilegali.

Ceo događaj je zamišljen i kao Beogradski ska festival, kojim bend želi da pruži podršku mlađima ali i ska sceni.

Od okupljanja Samostalnih referenata 1996. godine do danas, energične svirke ovog osmočlanog sastava redovno privlače brojne fanove njihovog muzičkog izraza i ljubitelje neumornog „skankovanja“. Oni sviraju autentičnu, plesnu mešavinu ska i pank muzike, pojačanu violinom i harmonikom, instrumentima koji nisu uobičajena pojava u navedenim muzičkim pravcima. Svoj zvuk nazivaju „Belgrade turbo ska“.

Samostalni referenti – biografija

Pesme Referenata prvi put su zabeležene na demo snimku iz 1999. godine, čija im je atraktivnost nakratko otvorila vrata studija jedne od izdavačkih kuća, ali je čitava stvar propala, i to samo nekoliko dana pred početak snimanja albuma. Razlog su bili njihovi, po oceni izdavača, suviše opasni tekstovi za to ludo vreme u Srbiji. Uprkos tome, Samostalni Referenti objavljuju spotove za pesme „Ne razumeju“, „Rocksteady“, „Ludilo“ i „Toreador“ i koncertno bivaju sve aktivniji.

Samostalni Referenti su svirali sa grupama Elvis Jackson, Bluekilla, Manu Chao, nastupali su na festivalima po Srbiji i regionu: Skaville, Beer Fest, Exit festival, a unazad nekoliko godina redovno održavaju koncerte i u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji. Svirali su i nekoliko koncerata u Slovačkoj.

Posle skoro 16 godina „rada u ilegali“, nekoliko stotina koncerata i bez ijednog službenog nosača zvuka, Samostalni referenti su konačno završili snimanje svog prvog studijskog albuma koji je objavljen na sajtu MTV Adria i dostupan je za besplatan download. Album su nazvali „The GreaTESTIS Hits“, a sniman je skoro četiri godine, u beogradskom studiju „Underground“. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.