Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Film » Spasavanje g. Benksa od 16. januara u bioskopima
Spasavanje g. Benksa

Spasavanje g. Benksa od 16. januara u bioskopima

Drama Spasavanje g. Benksa (Saving Mr. Banks) prikazivaće se u beogradskim bioskopima od 16. januara.

Dvostruka dobitnica Oskara, Ema Tompson, i njen kolega, takođe dvostruki oskarovac, Tom Henks, glume glavne uloge u Diznijevom filmu Spasavanje g. Benksa, inspirisanom neverovatnom, neispričanom pričom o tome kako je Diznijev klasik Meri Popins dospeo na veliko platno.

U svom poduhvatu da dobije prava, Volt se suprotstavlja mrzovoljnoj, beskompromisnoj spisateljici koja nema nikakvu nameru da se odvoji od svoje voljene, magične dadilje i da dozvoli da je holivudska mašinerija oblikuje po svojoj volji. Ali, kad knjizi opadne prodaja i novac prestane da pristiže, Traversova će nevoljno pristati da ode u Los Anđeles kako bi saslušala Diznijeve planove za adaptaciju.

Za te dve kratke nedelje 1961. godine, Volt Dizni će pokušati sve. Naoružan maštovitim vizuelnim konceptom i veselim pesmama talentovane braće Šerman, Volt će predstaviti sav svoj arsenal P. L. Travers, ali mrzovoljna autorka ostaće ravnodušna. Bespomoćno će gledati kako Traversova postaje sve odlučnija u svojoj odluci da ne preda prava.

Tek kad bude zašla u sopstveno detinjstvo, Volt će otkriti istinu o duhovima koji je opsedaju i zajedno će osloboditi Meri Popins da bi na kraju snimili jedan od najdirljivijih filmova u istoriji kinematografije.

U filmu reditelja Džona Lija Henkoka pored Tompson i Henksa, uloge tumače i Kolin Farel, Pol Đamati, Džejson Švarcmen, Rut Vilson i drugi. (danubeogradu.rs)

loading...