Naslovna » Izlasci » Film » Spasavanje g. Benksa od 16. januara u bioskopima
Spasavanje g. Benksa

Spasavanje g. Benksa od 16. januara u bioskopima

Drama Spasavanje g. Benksa (Saving Mr. Banks) prikazivaće se u beogradskim bioskopima od 16. januara.

Dvostruka dobitnica Oskara, Ema Tompson, i njen kolega, takođe dvostruki oskarovac, Tom Henks, glume glavne uloge u Diznijevom filmu Spasavanje g. Benksa, inspirisanom neverovatnom, neispričanom pričom o tome kako je Diznijev klasik Meri Popins dospeo na veliko platno.

Kad su Volta Diznija ćerke preklinjale da snimi film po njihovoj omiljenoj knjizi spisateljice P. L. Travers, Meri Popins, on im je dao obećanje da će to učiniti – obećanje za koje nije mogao ni da pretpostavi da će mu trebati 20 godina da ga ispuni.

U svom poduhvatu da dobije prava, Volt se suprotstavlja mrzovoljnoj, beskompromisnoj spisateljici koja nema nikakvu nameru da se odvoji od svoje voljene, magične dadilje i da dozvoli da je holivudska mašinerija oblikuje po svojoj volji. Ali, kad knjizi opadne prodaja i novac prestane da pristiže, Traversova će nevoljno pristati da ode u Los Anđeles kako bi saslušala Diznijeve planove za adaptaciju.

Za te dve kratke nedelje 1961. godine, Volt Dizni će pokušati sve. Naoružan maštovitim vizuelnim konceptom i veselim pesmama talentovane braće Šerman, Volt će predstaviti sav svoj arsenal P. L. Travers, ali mrzovoljna autorka ostaće ravnodušna. Bespomoćno će gledati kako Traversova postaje sve odlučnija u svojoj odluci da ne preda prava.

Tek kad bude zašla u sopstveno detinjstvo, Volt će otkriti istinu o duhovima koji je opsedaju i zajedno će osloboditi Meri Popins da bi na kraju snimili jedan od najdirljivijih filmova u istoriji kinematografije.

U filmu reditelja Džona Lija Henkoka pored Tompson i Henksa, uloge tumače i Kolin Farel, Pol Đamati, Džejson Švarcmen, Rut Vilson i drugi. (danubeogradu.rs)

loading...