Naslovna » Izlasci » Festivali » Vračar Rocks: Heller, Kuga i Space Eater

Vračar Rocks: Heller, Kuga i Space Eater

U Centru za kulturu Božidarac (Radoslava Grujića 3), 17. januara od 20.00, biće održano još jedno izdanje festivala Vračar Rocks. Nastupiće bendovi Heller, Kuga i Space Eater. Cena ulaznice je 300 dinara u pretprodaji, a na dan svirke – 500 dinara.

Legendarni speed/thrash bend Heller, jedan od začetnika ovog pravca na našim prostorima, vraća se na scenu posle više od dve decenije. Bend je nastao davne 1985. godine i posle brojnih nastupa širom nekadašnje Jugoslavije, debi album su objavili tek 1989. Sa radom su prestali 1993, a dvadeset godina kasnije ponovo su se okupili u originalnom sastavu i nastavljaju tamo gde su stali.

Uz dobro poznate hitove sa početka karijere, na Vračar Rocks festivalu izvešće i nekoliko potpuno novih pesama. Podsetiće publiku na vreme kada su kvalitetni metal bendovi punili koncertne sale širom Jugoslavije.

Ovo, ipak, neće biti njihov prvi nastup u Centru za kulturu Božidarac:
– Jedan od naših prvih nastupa bio je upravo u Božidarcu. Ovaj prostor mi je ostao u sećanju kao jedna od najboljih koncertnih sala, a beogradsku publiku pamtim kao najžešću – rekao je Atila, frontmen Helera, prisećajući se jednog od prvih nastupa svog benda kada nije ni slutio da će Heller postati značajan deo muzičke istorije na našim prostorima.

Nastupiće i Kuga, beogradski heavy/speed/thrash metal sastav koji je nedavno proslavio deset godina postojanja, kao i Space Eater, bend nastao 2004. godine sa idejom da se svira thrash metal pod jakim uticajem scene osamdesetih godina, sa akcentom na melodičnim vokalima. Bend je pretrpeo mnoge promene u postavi, ali je osnovna ideja i dalje zadržana.

Space Eater je prošle godine obišao Evropu sa jagodinskom grupom Infest, a do sada su izdali dva albuma „Mercyful Angel“ i „Aftershock“. Tokom godine objaviće i treći album „Passing Through the Fire to Molech“, a neke od novih pesama predstaviće i publici Vračar Rocks festivala.

Predstojeći koncerti su 24. januara (Žuta minuta, Pogon BGD, Gavrilo Princip) i 31. januara (The Mothership Orchestra, Intruder, The Fischermen). (danubeogradu.rs)

loading...