Naslovna » Izlasci » Nova godina 2014 » Završena manifestacija Trg otvorenog srca

Završena manifestacija Trg otvorenog srca

Popularna novogodišnja, humanitarna manifestacija Trg otvorenog srca, bila je aktuelna od 14. decembra do 12. januara.

Treću godinu zaredom, kućice ukrašene romantičnim zimskim detaljima, iz kojih mame mirisi kolača, kafe, čaja i drugih ukusnih napitaka i zalogaja, bili su deo prazničnog kutka na Trgu Republike. Ovo mesto ponudilo je Beograđanima i gostima Beograda jedinstveno praznično iskustvo, a u skladu sa duhom darivanja i priliku da budu humani.

Kupovinom jedinstvenog suvenira manifestacije, novogodišnje šolje, po ceni od 150 dinara, posetioci su pomogli da se prikupe sredstva za nabavku didaktičkih sredstava za učenike sa smetnjama u razvoju, koji se školuju na teritoriji Grada Beograda. Za vreme trajanja manifestacije prodato je 1.500 šolja. Ovoj akciji priključila se i Podravka Srbija koja će u istu svrhu donirati prihod ostvaren prodajom supa i čajeva, u okviru akcije „Ugrejmo srce dobrim delom“.

I ove godine postojala je humanitarna kućica, u koju su posetoci svakog dana donosili odeću, obuću i igračke za decu. Zahvaljujući izuzetno velikom odzivu prikupljene su značajne količine ove robe, koja će biti raspoređena u saradnji sa nadležnim institucijama Grada Beograda. Beogradska kulturna mreža se zahvaljuje svima koji su nesebičnim darivanjem doprineli uspehu ove akcije.

U stvaranju praznične atmosfere učestvovali su i različiti izvođači, koji su svakog vikenda zabavljali najmlađu publiku na maloj bini Trga otvorenog srca. Mališani su uživali u baletskim mjuziklima pozorišta Una Saga Serbica, predstavama dečijih pozorišta „Bakine bajke“ i „Čarapa“, i nastupima klovnova i mađioničara. Posebna atrakcija bio je svečani doček Deda Mraza, uoči Nove godine 31. decembra.

Trg otvorenog srca realizovala je Beogradska kulturna mreža, uz podršku Grada Beograda i Turističke organizacije Beograda.

Svaki grad koji predstavlja značajnu turističku destinaciju, organizuje slične manifestacije, koje privlače mnoštvo domaćih i inostranih posetilaca, pa je naša iskrena želja da Trg otvorenog srca u narednim godinama nastavi da se razvija i postane tradicija Beograda. (danubeogradu.rs)

loading...