Naslovna » BG servis » Zemun: Zasađene jelke sa busenom

Zemun: Zasađene jelke sa busenom

JKP „Zelenilo – Beograd“ organizovalo je danas tradicionalnu akciju sadnji jelki sa busenom koje su krasile domove Beograđana tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Jelke su zajedno sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem i v. d. generalnog direktora „Zelenila“ Vladimirom Bogićevićem posadili i mališani iz vrtića „Mala sirena“. U akciji je posađeno 30 jelki.

– „Zelenilo – Beograd“ već godinama ima tradiciju da odmah posle novogodišnjih praznika uvek na drugoj opštini organizuje sadnju jelki sa busenom. Odziv je svake godine sve veći, što na simboličan način pokazuje da je sve više nas koji vodimo računa o zaštiti životne sredine – kazao je ovom prilikom Vladimir Bogićević.

Imajući u vidu činjenicu da se tokom novogodišnjih praznika samo u Beogradu uništi stotine hiljada jelki, „Zelenilo“ stalno apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom kako bi one posle praznika bile ponovo vraćene prirodi. Na taj način produžava im se život, utiče na povećanje broja zelenih površina u gradu, a time i na humanije, zdravije i kvalitetnije uslove življenja svih nas. (Beoinfo)

loading...