Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Akademija 28: Jazz O’Clock

Akademija 28: Jazz O’Clock

U susret festivalu Rođendan džeza u Akademiji 28 (Nemanjina 28) održavaju se besplatni džezz koncerti u okviru ciklusa Jazz O’Clock.

Danas, 7. februara od 22.00, u Klubu Akademije 28 publika će imati priliku da čuje kvalitetan swing u izvođenju Jazz Pro Quartet-a profesora džez odseka FMU, ali i kraće predavanje o nastanku ovog stila.Za dž

Moderator koncerta je poznati džez pijanista i profesor Miša Krstić, koji će, ovom prilikom, emitovati redak video materijala na temu džeza.

U okviru ciklusa „Jazz februar“, na februarskim koncertima Jazz O’Clock – svojevrsnim masterklas radionicama – kroz teoriju i praksu biće predstavljeni različiti stilovi džeza, od njegovih početaka do danas, a publika će moći, ne samo da čuje kvalitetan džez uživo, već i da sazna nešto više o njegovom istorijatu.

Jazz Pro Quartet profesora nastupa u sastavu: Miša Krstić (klavir), Goran Grbić (truba), Predrag Revišin (kontrabas) i Dušan Ivanišević (bubnjevi), a njima će se, tokom ciklusa, pridruživati različiti gosti.

Ulaz na sve koncerte je slobodan, a rezervacije mesta se mogu izvršiti na 3619-342. (danubeogradu.rs)

JAZZ FEBRUAR

Petak, 7. feb. (22.00) Swing, Swing, Swing
Subota, 15. feb. (22.00) To Be or to Bop
Petak, 21. feb. (21.00) So What – Modal Jazz
Sreda, 26. i četvrtak, 27. feb. (20.00) 97. rođendan džeza – festival
Petak, 28. feb. (22.00) Jovan Maljoković
Subota, 1. mart (22.00) Katarina Jurić Kvartet