Naslovna » Izlasci » Film » Amazonija 3D u bioskopima od 27. februara
Amazonija
Amazonija

Amazonija 3D u bioskopima od 27. februara

Od 27. februara film Amazonija 3D prikazivaće se u beogradskim bioskopima.

Uzbudljiva odiseja koja se odigrava u najvećoj prašumi na planeti ostvarenje je Tijerija Ragobera (Thierry Ragobert). To je najveći film ikad snimljen u Amazonu, sa budžetom od 10 miliona dolara i ekipom od oko 180 profesionalaca iz celog sveta koji su radili na njemu.

Film Amazonija 3D snimljen je u brazilsko-francuskoj produkciji. Bilo je potrebno čak sedam godina da poznati francuski reditelj dođe do finalne verzije. Ragober i njegov tim su proveli dve godine samo spremajući se za snimanje ovog ostvarenja u gustim šumama Amazonije, sarađujući sa biolozima i naučnim ekspertima. Cilj filmske ekipe je bio da sagledaju dinamiku života u Amazoniji na pravi način i da posle verno dočaraju svaku sekvencu na bioskopskom platnu.

Mali majmun Kongo rođen je i odrastao u zarobljeništvu. Posle pada aviona Kongo je sam i izgubljen u džungli Amazonije. Nepripremljen, mali majmun se oseća bespomoćno na iznenadnoj slobodi. Suočen sa novim svetom prekrivenim gustom i bujnom vegetacijom, on mora da pronađe svoj put i zaobiđe zamke koje mu priroda postavlja.

„Sporedne uloge“ u ovom filmu igra oko 5.000 različitih životinjskih i 40.000 biljnih vrsta, kao i 2,5 miliona raznih insekata, svi stanovnici ogromne i raznovrsne amazonske prašume.

Film je premijerno prikazan na 9. Kids Festu prošle godine, a zbog velikog interesovanja gledalaca 27. februara stiže i na redovan bioskopski repertoar. (danubeogradu.rs)