Naslovna » Izlasci » Shopping » Apple: Mac Mini – mala kocka neverovatnih performansi
Apple: Mac Mini
Apple: Mac Mini

Apple: Mac Mini – mala kocka neverovatnih performansi

Apple je sa svojim Mac Mini računarima već više od deset godina apsolutni gospodar na tržištu malih desktop računara.

U poslednjih nekoliko godina napravio je veoma snažne mašine sposobne da odgovore i na najzahtevnije potrebe potrošača.

Poslednja generacija Mac mini računara u odnosu na prethodnu donosi do 30% bolje radne karakteristike i do 50% više grafičkih performansi. Ono što je veoma važno: svi aktuelni Mac Mini računari upakovani su u kućište napravljeno od jednog komada aluminijuma koje pored toga što im daje na dodatnoj atraktivnosti obezbeđuje i efikasno odvođenje toplote sa ugrađenih komponenti. Kupcima su na raspolaganju dva Mac Mini računara, fizički do detalja identična, ali hardverski nešto drugačije koncipirana.

Mini ali moćni

Osnovni Mac Mini koristi dvojezgarni Core i5 procesor (2.5 GHz), 4 GB DDR3 radne memorije i HDD od 500 GB, dok snažniji Mac Mini poseduje četvorojezgarni Core i7 procesor (2.3 GHz), 4 GB DDR3 RAM-a (maksimalno – 16 GB) i HDD od 1 TB koji je moguće (opciono) upariti sa 256 GB SSD-a kroz takozvani Fusion Drive.

Fusion Drive je nova, inovativna opcija za skladištenje podataka koja korisnicima obezbeđuje performanse fleš storidža i kapacitet hard diska. On adaptira način korišćenja Mac Mini računara i automatski premešta fajlove i aplikacije koje korisnik najčešće koristi u fleš memoriju, kako bi ubrzao performanse i omogućio brži pristup informacijama.

Za grafičku podršku oba Mac Mini računara brine se Intel-ov integrisani HD 4000 GPU čije su performanse daleko od nekog diskretnog rešenja, ali su sasvim dovoljne za uživanje u gledanju najnovijih HD filmova i komforan rad sa multimedijom i grafikom. Konektivnost im je takođe jača strana, kako žična, tako i bežična, a ono što je zanimljivo je da optike nema, već je umesto nje SDXC čitač memorijski kartica.

I jači i slabiji Mac Mini, Apple isporučuje sa najnovijom OS X platformom i skupom sjajnih aplikacija pa čim se startuju odmah su spremni za rad. Na kraju treba dodati da i cena po kojoj se nudie je sasvim korektna, s obzirom da su u svakom pogledu daleko ispred konkurencije.

Cena (sa PDV-om): od 81.290 dinara. Kontakt: apcom.rs/prodavci

loading...