Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Aromaterapija – čuvar vašeg zdravlja

Aromaterapija – čuvar vašeg zdravlja

Aromaterapija je jedan od metoda koja će poboljšati vaš životni stil i ublažiti simptome nervoze.

Svaki čovek želi kvalitetniji život sa puno razumevanja i radosti, međutim, burni svet i prebrze radnje koje nas okružuju nameću nervozu i stres. Uz pomoć aromaterapija možemo ove situacije na jednostavan i lak način da smirimo.

Aromaterapija je način da se opustite i nesmetano relaksirate u jednom predivnom ambijentu koji će vas okružiti. Sama metoda se zasniva na masaži celog tela, ali preparati koji se koriste posebnog su kvaliteta i značaja. U svakom tretmanu su prisutna eterična ulja. Mirisi koji su sastavni deo aromaterapije pozitivno utiču na ceo nervni sistem kao i na poboljšanje teksture kože. Sama masaža ima snažan efekat prilikom opuštanja.

Znači, sa masažom postižemo dobre rezultate. Oni najčešće utiču samo fizički na celo telo ili na određeni deo koji će biti tretirana. Koža postaje glatka i meka, bore će neverovatno lako nestati. Gipkost je zagarantovana sa čestim i stalnim terapijama. Izumrle ćelije se obnavljaju i koža će dobiti blistav ten. Pored svih ovih dejstva, kosti se ojačaju, a mišići se opuštaju. Predivno ćete se osećati posle napornog i stresnog dana na poslu. Protok krvi u venama, tj. cirkulacija se takođe poboljšava i ubrzava, što će vas osvežiti i odmoriti. Opustite se i uživajte u masaži celog tela!

Eterična ulja, pored toga što omekšaju kožu i olakšavaju proceduru masaže, mnogo utiču i na nervni sistem čoveka. Znamo da mirisi na razne načine poboljšaju raspoloženje. Upravo zbog toga volimo ili ne volimo određene arome. Neki vole jače, a neki osvežavajuće akorde. Sve zavisi od osobe do osobe. Lavanda svakako opušta, limun, grejpfrut, mandarina i ostale citrusne note osvežavaju um i duh, dok začini poput kima, ruzmarina i bibera greju celo telo. Svako eterično ulje sadrži posebne komponente i mešaju ih po zahtevu gosta.

Da bi bili odmorni, opušteni, nasmejani i vedri isprobajte aromaterapiju! Poboljšava raspoloženje, pozitivno utiče na nervni sistem, duh i telo. Ukoliko niste u mogućnosti da nedeljno jednom odete na ovaj tretman, pokušajte sami kod kuće da dočarate ove nezaboravne trenutke. U jednu činiju stavite malo vode i nekoliko kapi omiljenog mirisa. Upalite jednu sveću, ugasite svetla i uživajte u društvu najbližih. Možete zamoliti i vašu voljenu osobu da vas izmasira, sigurno ćete provesti nezaboravno veče u dvoje.