Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Beogradski cover i tribute bendovi: Kad već ne mogu originali…

Beogradski cover i tribute bendovi: Kad već ne mogu originali…

Obožavaocima pravog pop/rok/pank/metal/ žanra u Beogradu ne nedostaju originali jer su cover i tribute bendovi u prestonici dostojna zamena.

Kao evropska metropola Beograd ima tendenciju da promoviše dobar zvuk i konstantno dovodi veliki broj stranih muzičara i bendova. Ali, oni najveći ne dolaze često, pa su zato tu sjajni umetnici koji sviraju i pevaju dela velikih majstora na adekvatan način, okupljajući masu ljudi u klubovima gde prave atmosferu za pamćenje.

Predstavljamo, dakle, najznačajnije beogradske cover i tribute bendove, koji su česti gosti najpoznatijih klubova, ali i redovni učesnici najpoznatijih festivala.***

RAIN DOGS – proslavljeni bend sa tradicijom dugom skoro jednu deceniju. Na čelu sa frontmenom, Nenadom Vasićem, uspevaju svojom energijom da odvedu publiku u zadimljeni njujorški lokal uz neverovatno autentičnu izvedbu Toma Vejtsa (Tom Waits)!

LOCO BAND – cover bend koji obrađuje najpoznatije svetske hitove od popa do hausa. Prenose sjajne vibracije energičnim nastupima promovišući ideju dobre zabave. Ako želite da čujete kako oni „to“ rade, pre nego se usudite da odete na svirku, možete to učiniti odlaskom na njihovu stranicu You Tube – Loco Band.

IQV – tribute bend koji postoji već trinaest godina. Fanovima EKV-a su i te kako poznati, jer upravo njihovu muziku izvode na izuzetan način, vraćajući publiku u neka bolja (ili gora?!) vremena kada je za klavijaturom virtuozno svirala Magi, a za mikrofonom se nalazio, nikad zaboravljeni, Milan. Ovaj beogradski sastav nastupa u regionu, širom Srbije, na većim muzičkim manifestacijama i u alternativnim klubovima.

BANDX – beogradski bend koji promoviše AC/DC repertoar. Objavili su i CD „Wild Ride“ 2010. godine sa devet najslušanijih pesama australijskih rokera. Nastupali su na Belgrade Beer Fest-u i drugim festivalima u Srbiji, ali i u Poljskoj, Bugarskoj… Dobro je poznato da je menadžerka AC/DC izjavila da su najbolji cover bend ove grupe na planeti!

CAVE DOGS – nastupa u mnogim beogradskim klubovima, poput Gun Club-a, Akademije 28… Izvode hitove Nika Kejva ne ostavljajući publiku ravnodušnom! Na Youtube kanalu Nikole Ristića, jednog od izvođača, možete čuti i doživeti njihovu umešnost.

BACK DOOR MAN – prava poslastica za sve obožavatelje grupe The Doors. Džim Morison je davno otišao u legendu, ali zato će vas ovi momci podsetiti zašto je ova grupa zaslužila veliko divljenje i decenijama kasnije. Čućete ih u Gun-u, Siox-u…

MAKAO BEND – postoji od 2005. i poznat je kao najbolji „di džej bend“. Izvode obrade pop i r’n’b pesama. Redovni su na repertoaru BitefArtCafe-a, gde ih opisuju sledećim rečima: „Oni sviraju hitove, oni šalju pozitivne vibracije, oni se penju na vufere, oni vas pomeraju i oni nikada ne izleze iz mode!“

PROROCK – bend sa sedamnaest godina iskustva. Počeli su kao tinejdžeri, a danas sa nešto izmenjenom postavom mogu da se pohvale stotinama uspešnih svirki širom Srbije. Takođe, baš vole da se pojave i ulepšaju moto žurke. Bend se uglavnom bavi obradama domaćeg roka, stranog popa osamdesetih i hard&heavy žanra.

JAILBREAK – ako volite dobre, stare Ganse (Guns’n’Roses) – Zemunci će vas oduševiti svojim svirkama. Jedno od mesta gde ih možete čuti je čuveni klub Fest gde će 14. februara 2014. proslaviti desetogodišnjicu rada.

FACE TO FACE – real tribute bend grupe Faith no More. Za obožavatelje ove grupe neće biti nikakvo razočarenje odlazak u Gun klub, u četvrtak, 13. februara. Ako ste ih već slušali – volite ih, ako ne – zaljubićete se na prvo slušanje.

ECLIPSE – po rečima mnogih, najbolji klubski bend u Beogradu. Na njihovom repertoaru nalaze se obrade `80 / `90 / `00 / MTV / Vh1 / Pop Rock / House / Latino / Funk / Mashup hitova. Tokom protekle decenije Eclipse je svojim autentičnim izvedbama numera i energijom koju emituje sa bine ostavila lični pečat na mnogim nastupima. Danas ih možete slušati u beogradskim klubovima i prostorima kao što su: Cantina de Frida, Sunset Caffe, Vila Maska, Absynthe Bar…

*** Naravno, postoje i drugi beogradski cover i tribute bendovi koji zaslužuju da ih pomenemo, a koji nisu navedeni u ovom tekstu – samo zbog cajtnota u kome se nalazimo. Pišite nam – dopisaćemo ih!(danubeogradu@gmail.com; subject: Cover i tribute bendovi)

loading...