Naslovna » Izlasci » Shopping » BG Shopping: Top 5 tablet računara
Tablet računari
Tablet računari

BG Shopping: Top 5 tablet računara

Odabrali smo pet najboljih tablet računara posle konsultacija sa stručnjacima, IT kritičarima i upućenima u stanje na našem tržištu.

Tablet računari su u prošloj godini ostvarili najveću prodaju u IT sektoru, a kako stvari trenutno stoje i u ovoj će biti gedžeti koje će potrošači najčešće birati i najviše voleti. Mogu se naći sa ekranima dijagonala od sedam do deset inča u najrazličitijim hardverskim kombinacijama i bojama. Neki su napravljeni od aluminijuma, neki od plastike, pojedini imaju 3G funkciju, a za sve je zajedničko da su kreirani da ponude dobru zabavu i brzo obavljanje poslova u pokretu.

Pogledajte pet najzanimljivijih koji se mogu naći na domaćem tržištu – možda je neki od njih baš pravi za vas…

Apple iPad mini sa Retina ekranom

iPad Mini RetinaApple je sa svojim iPad mini tabletom sa Retina ekranom napravio revoluciju u kategoriji tableta do osam inča. Ovo je, po mnogim anketama, trenutno najbolji, najbrži i grafički najsuperiorniji tablet na svetu sa pomenutom dijagonalom ekrana. Nudi savršene multimedijalne performanse, odličnu zabavu i brzo i efikasno obavljenje najrazličitijih poslova u pokretu. Na tržištu se može naći u Space Gray i Silver verzijama sa 16 GB, 32 GB, 64 GB i 128 GB fleš storidža.

Cena (sa PDV-om): od 49.190 dinara

Apple iPad Air

iPad AirOvaj tablet predstavlja uvećanu verziju iPad mini tableta sa Retina ekranom. Konstrukciji je potpuno isti sa pomenutim, čak je dostupan u istim bojama i kapacitetima. Karakteriše ga aluminijumsko kućište debljine svega 7.5 mm, izuzetno mala težina (469 grama) i fantastični Retina ekran dijagonale 10 inča i rezolucije 2048×1536 piksela. U ovom momentu zbog svega što proglašen je za najbolji tablet prošle godine.

Cena (sa PDV-om): od 60.390 dinara

Fujitsu Stylistic M532

Fujitsu M532Stylistic M532 u ovom momentu predstavlja jedan od najzanimljivijih poslovnih tableta na tržištu. Baziran je na Tegra 3 čipu i može zaista mnogo da ponudi. Raspolaže sa 1 GB radne memorije, 32 GB fleš skladišnog prostora i veoma moćnim displejom zahvaljujući kom se na njemu komforno mogu obavljati najrazličitiji poslovi. Pored svega poseduje i 3G mogućnosti, a dostupan je u crvenoj i srebrnoj boji.

Cena (sa PDV-om): od 38.062 dinara

Acer Iconia A3-A10

Acer Iconia A3-A10Za potrošače sa nešto skromnijim budžetom preporuka je Iconia A3-A10 tablet kompanije Acer. Hardveski veoma lepo izbalansiran tablet računar ima odličan displej i solidne mogućnosti za povezivanje. Kreiran je za zabavu, surfovanje internetom i obavljanje poslova u pokretu, mada može da se koristi i za druge namene. Za razliku od sličnih rešenja u ovom cenovnom rangu velika prednost mu je besprekorna izrada, kao i odlična baterija.

Cena (sa PDV-om): 27.799 dinara

Acer Iconia A1-810

Acer Iconia A1-810Jedan od najprodavanijih tableta u našoj zemlji je model Iconia A1-810 koji takođe dolazi iz Acer-a. Isti spaja moderan dizaj i odlične radne karakteristike sa veoma dobrom radnom autonomijom i visokim stepenom komfornosti. Ovo je inače tablet koji se može koristi za najrazličitije namene, ali dobra zabava je na prvom mestu. Cena mu je izuzetno korektna i upravo zbog nje se i našao na listi naših preporuka.

Cena (sa PDV-om): 20.299 dinara
(danubeogradu.rs)