Naslovna » Izlasci » Film » Ćurke na slobodi (i) u bioskopima
Ćurke na slobodi

Ćurke na slobodi (i) u bioskopima

Sinhronizovani, animirani 3D film Ćurke na slobodi (Free Birds) od 20. februara prikazuje se u beogradskim bioskopima.

Animirana komedija, avantura za publiku svih uzrasta, Ćurke na slobodi, priča je o dva ćurana sa dve suprotstavljene strane koji moraju da zaborave na svoje nesuglasice i putuju nazad u prošlost kako bi promenili tok istorije i zauvek skinuli ćurke sa menija za Dan zahvalnosti.

Ovim filmom nastavlja se tradicija drugarske komedije, sa dva heroja koji se ne slažu, u ovom slučaju dva ćurana: samoživi pametnjaković, Redži i priglupi, neustrašivi Džejk. Njih dvojica će se naći u potpuno neverovatnoj avanturi koja će im promeniti živote.

– Želeli smo da ovaj film u svojoj srži prenese značenje prijateljstva, lojalnosti i pravo značenje izraza ‘učiniti pravu stvar’ – kažu producenti i dodaju: – Igrali smo se sa sparivanjem različitih ličnosti da bismo stvorili dosta humorističkih nesuglasica. A kad smo počeli da istražujemo ćurke, upotrebili smo stvarne razlike – one koje su odgajane na farmi protiv onih odgajanih u divljini; genetički modifikovano protiv prirodnog – da bismo stvorili potpuno različiti tandem. Uradili smo mnogo animacijskih testova u pretprodukciji da bismo shvatili kako bi ćurani poput naših trebalo da se ponašaju.

Filmadžije su smislile da se ćurani ponašaju kao ćurke kad su među ljudima, a da se ponašaju kao ljudi kad su među ostalim ćurkama. Ćurani Džejk i Redži će preći put od običnog života na farmi, preko putovanja kroz vreme i konačno juriti po Plimutu iz 1621. godine.

Sinhronizaciju su uradili Milan Antonić (režija), Dubravko Jovanović, Vojin Ćetković, Sloboda Mićalović Ćetković, Dragan Vujić Vujke, Nikola Bulatović, Nebojša Ilić Cile, Tinja Damnjanović (glasovi). (danubeogradu.rs)