Naslovna » BG servis » Divljim taksistima će se oduzimati vozila

Divljim taksistima će se oduzimati vozila

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali primio je predstavnike beogradskih taksi udruženja koji su danas protestovali i dogovoreno je da se naredni sastanak održi 24. februara, kao i da se analiziraju rezultati inspekcije o delovanju divljih taksista.

– Problemi sa kojima se taksi udruženja suočavaju su problemi nagomilani već tridesetak godina, ali mi smo rešili da počnemo da ih rešavamo jedan po jedan i nadam se da ćemo u kratkom vremenskom periodu imati konkretne rezultate – izjavio je Siniša Mali.

On je ukazao na tri ključna problema taksista, a to su pitanje divljih taksista, neizmirene poreske obaveze i izmena Pravilnika o taksi saobraćaju.

– Direkcija javnog prevoza krenula je u izmenu Pravilnika o taksi saobraćaju koji se uglavnom odnosi na popuste. Neka taksi udruženja daju popuste, iako po zakonu nemaju pravo na to. Gledaćemo da u narednom periodu pooštrimo rad inspekcijskih službi kako bi se ove stvari rešile. Jedan od postignutih rezultata odnosi se na taksiste koji rade na aerodromu. Doneli smo akcioni plan i pre desetak dana formirali radnu grupu koja je sprovela mere čiji su rezultati već vidljivi jer je broj tih taksista drastično smanjen – ukazao je Mali.

Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović izjavio je da grad stoji iza taksista i da će biti urađeno sve što je moguće kako bi bili zaštićeni od onih koji se na nelegalan način bave tim poslom.

– Oduzećemo automobile onima koji rade na divlje – najavio je Mitrović i dodao da je reč o problemu od pre 20 godina, koji niko nije hteo da reši i da ova vlast hoće da ga reši.

Beogradska taksi udruženja održala su danas protest na platou između zgrada Skupštine grada i Skupštine Srbije, tražeći bolje uslove rada. Oni zahtevaju da se zabrani rad onih koji dolaze sa drugih teritorija u Beograd, da se sankcionišu divlji taksisti, oni koji daju popuste i oni koji ne rade ispravno na aerodromu.

Predsednik Saveza auto-taksi vozača Srbije Aleksandar Bijelić je izjavio da taksisti od države traže da im omogući da nastave da plaćaju svoje obaveze i da su se na protestu okupili predstavnici svih taksi asocijacija u Beogradu. (Beoinfo)