Naslovna » Izlasci » Muzika » Novi spot » Erik & The Worldly Savages snimili spot u Srbiji

Erik & The Worldly Savages snimili spot u Srbiji

Međunarodna Balkan-folk-punk atrakcija Erik & The Worldly Savages, spot za pesmu „Zlo nikad ne spava“ (The Evil Never Sleeps) snimila je u Srbiji.

Grupa osnovana u Torontu 2008, koja u sastavu ima muzičare iz Kanade, Portugala, Engleske i Škotske, objavila je novu pesmu na engleskom, ali sa refrenom na srpskom iako niko od muzičara nije ni poreklom iz naših krajeva.

Vođa grupe Erik & The Worldly Savages i autor pesme, Erik Mut, objašnjava kako je došlo do toga da zapeva svoju prvu rečenicu na jeziku koji tada nije znao, i odakle afinitet ka balkanskoj muzici i senzibilitetu kod muzičara iz dalekog sveta:
– Imao sam mnoge prijatelje iz Srbije u Torontu, koji su me upoznali sa svojom kulturom i muzikom. Posetio sam festival u Guči 2007, i posle neprospavane noći provedene u igranju, jedan srpski prijatelj me je pogledao u oči i izgovorio frazu: ‘Zlo nikad ne spava!’ i preveo mi je šta to znači. Istog časa uzeo sam gitaru i nastala je ova pesma. Zaljubio sam se u Srbiju i došao sam već sledeće godine tu da živim i tražim inspiraciju.

Grupa Erik & The Worldly Savages snimila je već dva albuma u Beogradu, i pripremala se za svoje evropske turneje u našoj prestonici. Imali su više nastupa u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, kao i u više od 200 gradova Evrope.

Spot je snimljen u julu i avgustu 2013, na lokacijama u Beogradu i u međunarodnoj umetničkoj koloniji u selu Svrljiška Topla. Režiser i montažer spota je Milica Lee Filipovski, mlada autorka iz Srbije filmski obrazovana u Torontu i Pragu.

Pored članova grupe u spotu se pojavljuje i glumica Milica Salević, diplomac dramske akademije u Beču, i beogradski muzičar Miša Peruničić (On Tour). Kamermani su Boško Đorđević i Martin Ristić. (danubeogradu.rs)