Naslovna » Izlasci » Film » Film Američka prevara u bioskopima od 6. februara
Američka prevara

Film Američka prevara u bioskopima od 6. februara

Dobitnik tri Zlatna globusa, film sa deset nominacija za Oskara, Američka prevara (American Hustle), prikazivaće se od 6. februara u bioskopima.

Proslavljeni reditelj, Dejvid O. Rasel, okupio je sjajnu glumačku ekipu i snimio film, koji je jedno od najočekivanijih ostvarenja ove godine. Prošlogodišnja dobitnica Oskara za najbolju glumicu, Dženifer Lorens, glumac koji nas je oduševio u trilogiji Mamurluk, Bredli Kuper, dobitnica ovogodišnje nagrade Zlatni globus, Ejmi Adams i Nolanov Betmen, Kristijan Bejl,
glavni su protagonisti filma inspirisanog istinitim događajem.

Radnja filma smeštena je u zavodljivo vreme, vreme koje je potresao jedan od najvećih skandala u američkoj naciji. Američka prevara je film o „čoveku od poverenja“, Irvingu Rosenfeldu, koji je zajedno sa svojim lukavim partnerom Britancem i ljubavnicom prisiljen da radi za bivšeg FBI agenta, Ričija DiMasoa.

DiMaso ih uvodi u svet bogatih brokera i mafijaša, svet strašan i surov, koliko i očaravajući. U zamršenim odnosima, Irvinova nepredvidiva žena mogla bi da bude osoba koja će povući konce i sve srušiti. Američka prevara je film koji je definicija svog žanra, baziran na sirovim emocijama i ulozima na život i smrt.

Film je inspirisan Abskam skandalom, u kom su se FBI agenti udružili sa čovekom koji se bavio ilegalnim radnjama, da bi uhvatili kongresmene u primanju mita.

Trajanje: dva sata i sedamnaest minuta. (danubeogradu.rs)

loading...