Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Gun Club: Laka, 22. februara

Gun Club: Laka, 22. februara

U popularnom Gun Club-u (Miloša Pocerca 10), 22. februara od 22.00, nastupiće ekscentrični pevač iz BiH, jedna od najoriginalnijih pojava na regionalnoj muzičkoj sceni, Elvir Laković Laka.

Ulaznice su u pretprodaji u kafeu Šikarica (Skadarska 22), po ceni od 500 dinara, dok će na dan koncerta na ulazu u klub cena iznositi 600 dinara.

Lakino višegodišnje prisustvo na BiH muzičkoj sceni, 2007. godine dovelo je do konačnog izdavanja albuma „Zec“ sa kojim je Laka, sudeći po reakcijama publike, posećenosti koncerata i prodaje materijala, postao veoma popularan, omiljen i drag među svim generacijama.

Postao je poznat širom regiona 2008. godine, kada je na Eurosong-u (koji se te godine održavao u Beogradu) predstavljao svoju zemlju pesmom „Pokušaj“. Ovaj ultimativni hit je cela ex Yu tada nagradila sa maksimalnih 12 bodova. Kasnije je i glasanjem za MTV Best Adria Act, Laka poneo i ovu laskavu MTV titulu! Od tada, Laka je objavio drugi album „Stvorenje“ kao i dva singla „Mačko“ i „Gasovi“, a sa odličnim pratećim bendom odsvirao na desetine koncerata u celoj regiji.

Laka je u 2014. godinu ušao sa novim bendom. Pored sestre Mirele, pratećeg vokala i dance performera u bendu, Lakinu ekipu sada čini grupa izvrsnih muzičara iz Makarske: Matko Gaće (bubanj), Ozren Franić (bas), Tomo Miladinović (gitara) i Petra Šošić (klavijature).

Sa novim bendom, Laka i Lela su nedavno odsvirali prvi koncert u prepunom art bioskopu Kriterion u Sarajevu, a posle beogradskog nastupa, očekuje ih nekoliko koncerata u Švedskoj, Hrvatskoj i BiH. Sa dolaskom proleća Laka najavljuje i objavu novog singla.

Ponovni susret sa beogradskom publikom za Laku predstavlja „neprocenjivu radost i savršen početak godine“. (danubeogradu.rs)