Naslovna » Izlasci » Film » Horizonti: Vikend francuskog filma (7-9. februar)
Venčanje u Mendozi
Venčanje u Mendozi

Horizonti: Vikend francuskog filma (7-9. februar)

U bioskopu Doma omladine Beograda od 7. do 9. februara biće organizovan vikend francuskog filma pod nazivom Horizonti. Cena ulaznice je 150 dinara.

Za prvi ovogodišnji vikend francuskog filma organizatori su izabrali filmova čije su priče vezane za putovanja. Bilo da se radi o road-tripu na američki način ili introspektivnom putovanju, protagonisti i njihove avanture će podstaći publiku na smeh, plač i pogotovu razmišljanje.

Revija Horizonti počeće delom reditelja Eduara Delika „Venčanje u Mendozi“, a zainteresovani će moći da vide još četiri filma.

Organizatori su Francuski institut, Dom omladine Beograda i TV 5 Monde. (danubeogradu.rs)

REPERTOAR

Petak, 7. februar (20:00)
Venčanje u Mendozi; 2013, 94’
Uloge: Nikola Divošel, Filip Rebo, Benžamen Biole
Dva brata putuju na venčanje svog rođaka u Mendozu (Argentina). Konačno velika avantura o kojoj su toliko maštali… Međutim, po sletanju u Buenos Ajres, Antoan saznaje da ga je ostavila žena, što mu veoma teško pada. Kako bi oraspoložio svog mlađeg brata, Markus mu predlaže da se prepusti avanturi: vrele noći u glavnom gradu, putovanje tokom kojeg će upoznati veoma zanimljivog recepcionistu, najlepšu ženu na svetu, otkriti kamenje koje donosi sreću…

Subota, 8. februar (18:00)
Gadžo Dilo; 1998, 100′
Uloge: Romen Diris, Rona Hartner, Izidor Šerban
Posle smrti svog oca, Stefan odlazi u Rumuniju u potragu za jednom nepoznatom pevačicom, čije je ime napisano na jednoj kaseti – Nora Luca. Tu kasetu je njegov otac neprestano slušao poslednjih dana svog života. Njegova potraga odvešće ga u romsko naselje gde će se sprijateljiti sa Isidorom, otkriti i prihvatiti njihovu kulturu, novu porodicu i – ljubav. Film je osvojio glavnu nagradu Fondacije Martini za najbolji film.

Subota, 8. februar (20:00)
Mobile Home; 2012, 95’
Uloge: Artir Dipon, Gijom Gui, Žan-Pol Boner
Simon je napustio devojku i posao i odlazi u rodni grad, gde i dalje žive njegovi roditelji u penziji. Tamo pronalazi Žilijena, drugara iz detinjstva, koji živi sa svojim ocem. Jedne večeri, naprasno, ova dvojica tridesetogodišnjaka odlučuju da ispune dečački san: odlazak na veliko putovanje. Kupuju kamping vozilo i kreću na put sa entuzijazmom. Međutim, isprečava im se kvar…

Nedelja, 9. februar (18:00)
Trka brodova; 2010, 91’
Uloge: Žofre Verbigen, Tjeri Ansis, Serži Lopez
Aleks je petnaestogodišnjak koji živi sa svojim ocem, u nasilničkom okruženju, pobunjen protiv svih. Kako bi izbegao neumoljivu svakodnevnicu, on beži u svoj omiljen sport, jedrenje, i opsesija mu postaje da sam pobedi na belgijskom šampionskoj regati. Njegov trener, Serži, i Mirijel, devojčica u koju je zaljubljen, omogućiće Aleksu da ponovo pronađe ljudske vrednosti koje je izgubio.

Nedelja, 9. februar (20:00)
Amerikano; 105’
Uloge: Matje Demi, Selma Hajek, Džeraldina Čaplin
Martin živi u Parizu sa Kler. Njihova veza nema budućnost. Kada mu umre majka, koja je živela u Kaliforniji, Marten mora da se vrati u grad svog detinjstva kako bi se pobrinuo za formalnosti koje se tiču nasledstva. Uznemirujuće slike iz detinjstva vraćaju se na površinu…

loading...