Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Libercuatro, čokolada, kolekcionari…

Mini BG vesti: Libercuatro, čokolada, kolekcionari…

»»» Tango kvartet Libercuatro održaće zimski matine u nedelju, 23. februara od 11.00, na Kolarcu. Kvartet čine višestruko nagrađivani akademski muzičari: sopranistkinja Teuta Asllani, pijanistkinja Ksenija Ristić, violinista Uroš Kovandžić i akordeonista Vladimir Perić. Njihova muzika je fuzija tradicionalnog tanga sa elementima džeza, klasične muzike i teatra. Svaki njihov nastup ima i edukativni karakter, a kuriozitet je izvođenje tango klasika iz remek dela svetske kinematografije. Ulaz je slobodan.

»»» Podsećamo, u Galeriji Prirodnjačkog muzeja (Mali Kalemegdan 5) do kraja aprila biće otvorena izložba „Crno i belo – priča o čokoladi„. Galerija radi svakog dana, sem ponedeljka, od 10.00 do 18.00.

»»» U subotu i nedelju, 22. i 23. februara od 10.00 do 16.00, u hotelu Slavija biće održan Sajam kolekcionarstva. Na kupoprodajnoj izložbi starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva predstaviće se više od stotinu privatnih kolekcionara. Cena ulaznice je 100 dinara.

»»» Društvo za animaciju i razvoj dečjeg dramskog stvaralaštva zajedno sa partnerima – pozorištem iz Stokholma Pygméteatern, Udruženjem za afirmaciju dečjeg stvaralaštva „Svitac“ i Švedskim institutom u subotu i nedelju, 22. i 23. februara, od 10.00 do 14.00 u DKC „Majdan“ organizuje radionice senki pod nazivom „Pred vašim očima“.

»»» U atrijumu DKCB-a (Takovska 8) u subotu, 22. februara od 12.00 do 14.00, biće organizovana „Kreativna berza„, koja će deci starijeg osnovnoškolskog uzrasta i srednjoškolcima pružiti mogućnost da izlažu, razmenjuju i prodaju svoja dela, poput nakita, slika, odeće, rezbarija, fotografija, keramike i drugo. Na ovoj berzi tinejdžeri će dobiti priliku i da razmenjuju knjige, stripove, ploče, filmove i CD-ove.

»»» Od 24. februara (20.00) do 9. marta u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) biće otvorena izložba „Where There Is A Monster There Is A Miracle„, Nina Maljevića.

»»» U subotu, 22. februara, u dva tržna centra Super Vero, kompanija Veropoulos pripremila je, u saradnji sa Isidorom Vasiljev i kreativnom agencijom „Design by Štrafta“, specijalan program za decu uzrasta od tri do 10 godina. Ulaz je slobodan. Od 13.00 u Milutina Milankovića 86a decu će zabavljati klovn Smehuljko, a u Vojvode Stepe 253 u 14.00 počeće predstava Ludi Šeširko i Alisa.

Accademia del Lusso
Accademia del Lusso

»»» Italijanska šlola za modu i dizajn, Accademia del Lusso, organizovaće niz predavanja u saradnji sa predavačima iz Milana iz oblasti dizajna enterijera. Prvo predavanje na temu „Savremeno stanovanje: elementi ispravnog projektovanja“ koje će držati profesor Massimo Donizelli iz Milana zakazano je za 22. februar od 11.00, u Bulevaru despota Stefana 68c.

»»» Ambasada Japana organizuje prezentacije (secumeikai) o stipendijama vlade Japana – MEXT stipendije. Konkursi za MEXT stipendije se organizuju svake godine na proleće, a Ambasada Japana u Srbiji ovim putem želi da upozna sve zainteresovane sa uslovima za prijavu, vrstama i načinu testiranja, kao i sa pogodnostima koje uživaju naši stipendisti. Predavanja će držati Marko Cimeša. Prezentacije će se održati 25. februara od 13.15 (Filološki fakultet, učionica 330), 26. februara od 12.00 (Osma beogradska gimnazija, Svečana sala) i 28. februar od 13.10 (Filološka gimnazija, učionica 18).

»»» Na sceni Das Boot Ustanove kulture „Parobrod“ u subotu, 22. februara od 21.30, Kišobran predstavlja „PitchVice“ i veče hitova. Ulaz je besplatan.

»»» U rad je puštena nova linija javnog gradskog prevoza 613, od Novog Beograda do naselja Radiofar. Trasa prolazi pored osnovnih škola na Novom Beogradu i Bežanijskoj kosi, u koje trenutno idu školska deca iz naselja Radiofar. Vozilo će radnim danima saobraćati na sat i 20 minuta, kapaciteta je 35 putnika, dok će u najskorijem roku biti razmotren zahtev građana da linija bude priširena i u dane vikenda, kao i u noćnim satima. U ovom surčinskom naselju živi više od 1.500 građana, posluje pedesetak preduzeća, i oko šezdeset studenata i učenika svakodnevno ima potrebu da se preveze do fakulteta i škola.

»»» JKP „Pogrebne usluge“ apeluje na građane da na Zadušnice u subotu za odlazak na groblje koriste gradski prevoz umesto svojih automobila, jer toga dana nije dozvoljen ulazak motornim vozilima na gradska groblja. U nedelju prestaje da važi zabrana za motorna vozila za sva groblja, osim za Zemunsko i Topčidersko groblje. Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima – Lešću, Orlovači i groblju Nova Bežanija, „Pogrebne usluge“ su obezbedile tri komforna putnička kombija sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7.00 do 16.30, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. (danubeogradu.rs)