Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Mikser tango festival, Sandria Hu, Demo masters 11…

Mini BG vesti: Mikser tango festival, Sandria Hu, Demo masters 11…

»»» Prvi Mikser tango festival biće održan u Mikser House-u (Karađorđeva 46, Savamala) od 14. do 16. februara. Tokom tri dana publika će moći da uživa u tango kulturi kroz različite segmente programa – od plesnih koncertnih večeri, do seminara za učitelje tanga, prezentacija tango škola, i pratećeg programa koji obuhvata: izložbu fotografija, video projekcije sa svetskih prvenstava, sajam odeće za tango, i dr.

»»» Od 10. februara do 1. marta u Galeriji Grafičkog kolektiva (Obilićev venac 27) biće otvorena izložba Arheološka haljina čiji je autor Sandria Hu.

»»» Večeras, 9. februara od 20.00, u Klubu DOB biće održan Demo masters 11. Cena ulaznice je 100 dinara. Nastupiće Unija ludaka, Kiza Bluza, Rezervni plan, Forbidden Past, P.P. i Convoy.

»»» U Galeriji SANU (Knez Mihailova 35), 10. februara od 18.00 nastupiće pijanista Klevis Đerđi. Sviraće dela Hajdna, Lopesa, Šopena, Sen-Sansa i Lista. Ulaz je slobodan.

»»» U Dečjem kulturnom centru Beograda (Takovska 8) u sledećih sedam dana biće izvedene dve predstave. U utorak, 11. februara na programu je „Alisa u Zemlji čuda„, a 13. februara „Astronauti„. Obe predstave počinju u 11.00.

»»» Ciklus javnih čitanja još neizvedenih domaćih drama „Biseri iz upravničkih fioka“, koji je pokrenula UK Parobrod, nastavlja se posle kraće pauze, 10. februara ojačan koproducentskim učešćem Doma omladine Beograda. Drama, Nede Todorović „60 sekundi za čistiji Beograd„, u režiji Aleksandra Nikolića, biće izvedena u UK Parobrod u ponedeljak, 10. februara od 20.00. Uloge: Jelena Velkovski, Stevan Piale, Andrija Daničić; dirigent: Stevan Zekić i hor: Braće Baruh. Ulaz je slobodan.

»»» U ponedeljak, 10. februara od 20.00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda trupa Ludum Ludum izvešće predstavu „Kad se snovi ispune, ne može se više živeti u njima„. Cena ulaznice je 200 dinara, a uz đačku knjižicu u prodaji je 100 ulaznica po ceni od 100 dinara. Igraju: Teodora Živanović, Bojana Grabovac, Miloš Jadžić i Slobodan Aleksić. Korišćeni su motivi moći, poverenja i tragične ljubavi iz grčkog mita o Orfeju i Euridici. Ova, u srži ljubavna priča stavljena je u kontest modernog društva i istažuje snove savremenog čoveka kao i problema na koje on nailazi u težnji da pomeri svoje granice.

»»» U Galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40), 12, 13. i 14. februara od 12.00 do 19.00, biće organizovana prodajna izložba unikatnih ručnih radova. Dvadesetak umetnika izložiće slike, nakit, modne detalje, dekorativne predmete na temu ljubavi.

»»» SAE Institut ponovo organizuje besplatne radionice koje će se održati 22. februara od 12.00 do 16.00, samo što će ovoga puta predavati i specijalni gosti iz audio i filmske produkcije, kao i iz VEBa i 3D animacije. Oni će govoriti o značaju njihovih profesija danas, o tome koliko je bitno poznavanje novih tehnologija u današnje vreme i objasniti kako kreativan posao može biti vrlo isplativ. Specijalni gost biće kompanija za veb razvoj DooApp.

»»» U organizaciji četiri nemačke privredne institucije (Društvo za jugoistočnu Evropu, Savezno ministarstvo za ekonomiju i energiju, Odbor za Istok nemačke privrede i Delegacija nemačke privrede u Srbiji), 20. februara u beogradskom hotelu „Tulip Inn“, biće organizovan regionalni događaj godine iz oblasti energetike na temu „Evropska energetska politika – izazovi za Srbiju u procesu pristupanja Evropskoj Uniji„. Brojni govornici iz zemlje i inostranstva imaće prilike da na beogradskoj konferenciji diskutuju o izazovima u energetskoj oblasti koje Srbija mora da savlada na svom putu pristupanja EU usled primene pravnih normativa. Pored toga, rasprava će se voditi i o šansama koje proizilaze iz nove orijentacije energetske politike gde će i Srbija, kao i druge zemlje, pravovremeno morati da odredi svoje smernice – kako u procesu izgradnje obnovljivih izvora energije tako i u povećanju energetske efikasnosti. (danubeogradu.rs)