Naslovna » Izlasci » Shopping » Najavljeni parfemi za 2014. godinu

Najavljeni parfemi za 2014. godinu

Poznate parfemske kuće će i ove godine sve dati od sebe da nas iznenade i očaraju sa novim mirisnim notama. Ovo su parfemi idealni za 2014. godinu…

Dolce & Gabbana će i dalje kreirati samo dobre akorde. Light Blue Escape to Panarea za žene i Light Blue Discover Vulcano Pour Homme za muškarce je njihov najnoviji parfem. Prvi je inspirisan ostrvom Panarea koji je ujedno i najmanji i najomiljeniji. Miris je osvežavajući sa sastojcima kruške, bergamota i jasmina u srcu. Drugi je opisan kao inspiracija: „najmuževnijim ostrvom Vulkanom po kome su svi vulkani dobili ime“. Kompozicija nudi italijanski limun i đumbir u visokim notama; lavandu i čempres u srcu i kedar i vetiver u osnovi.

Aqva Amara je nova verzija muškog mirisa Aqva od kompanije Bvlgari, predstavlja novi preokret u kreaciji „vodenih“ parfema. Ovo je luksuzni parfem sa obogaćenim prefinjenim sastojcima koji će u svakom čoveku pokrenuti instikte. Ima prepoznatljiv mediteransko vodenasti karakter koji je ispunjen energijom i svetlošću sunčevih zraka. Sastoji se samo od pet akorda koji su božanstveno istaknuti, svaki na svoj način. Kompozicija sadrži note sicilijanske mandarine pomešane sa uljem cveta nerolija. Pored toga tu su još i pačuli, olibanum i poznati vodeni mirisi.

Givenchy ponovo lansira Ange Ou Demon Le Secret parfem, koji je malčice drugačiji od njegovog prethodnika Ange Ou Demon iz 2006. godine. Novi miris je cvetnog karaktera koji ostaje veran tematici belog cveća i jasminovog čaja.

Reve d’Escapade je limitirana kompozicija ove kuće, predstavlja upravo svetske ekskluzivne aerodrome. Označava snove, maštanja i putovanja na daleka mesta. Very Irresistible L’Eauen Rose je simbol ruže. Podjednako pristaje hladnim danima i vrućim letnjim noćima; zamišljen je kao ultimativni ženski miris univerzalnog karaktera.

Kao što smo već navikli od moderne CK kompanije, tj. od Calvin Kleinovih kreatora, i ove godine će izbaciti na tržište neverovatne note. Tu su: CK Free Sport za aktivne sportiste koji daje energiju i neodoljivu svežinu, CK One Summer 2014. je sličnog karaktera namenjen mladima koji vole more i plažu.

Eternity Summer i Eternity for MenSummer izdanja za 2014. godinu evociraju miran, blažen i opušten dan proveden na plaži.CK One Red Edition for Her i CK One Red Edition for Him mirisni par je izmišljen za noćni život. Urbani mladi će ga obožavati.

Poznati Davidoff miris Cool Water iz 1988. godine je malo promenjen ove godine. Cool Water Night Dive je noćno izdanje koji će da začara svakog muškarca, pa i žene. Sličan je originalnoj verziji, zadržali su vodenasti i prirodni karakter. Međutim, dodali su još neke akorde koji će istaći jačinu i snagu koja je potrebna za lud provod u noćnim klubovima.