Naslovna » Izlasci » Shopping » Novi Mac Pro – savršen u svakom pogledu!
Novi Mac Pro
Novi Mac Pro

Novi Mac Pro – savršen u svakom pogledu!

Novi Mac Pro je posle višemesečnih najava polovinom meseca februara napokon postao dostupan potrošačima širom sveta, a od pre nedelju dana se može kupiti i kod nas. Radi se o jednom zaista posebnom desktop računaru na kom je Apple radio više godina i u koga je ugrađeno samo najbolje od najboljeg.

Njegovo kućište napravljeno je od jednog komada aluminijuma koji je izlakiran u crnu boju, a poseduje i najneobičniji, ali veoma efikasan rashladni sistem (trouglastog tipa) zahvaljujući kom su čak i u najvrelijim letnjim danima implementirane komponente maksimalno ohlađene.

Apple je novi Mac Pro kreirao prvenstveno za grafičare, dizajnere, video montažere, arhitekte i fotografe, ali i sve korisnike koji obavljaju ozbiljne multimedijalne poslove.

Na tržištu se može naći u dve (inicijalne) verzije – fizički potpuno identične, ali strukturno nešto drugačije koncipirane. Osnovni model raspolaže sa Intel-ovim Xeon E5 četvorojezgarnim procesorom, 12 GB DDR3 ECC memorije i 256 GB fleš storidža, dok snažniji Mac Pro koristi snagu šestojezgarnog Intel Xeon E5 procesora, raspolaže sa 16 GB DDR3 ECC memorije i takođe ima 256 GB fleš skladišnog prostora.

Međutim, to nije sve jer je svaka od pomenutih komponenti podložna promenama – opcionim nadogradnjama, pa je tako na primer moguće nove Mac Pro mašine naručiti sa 12-ojezgarnim Xeon procesorima, maksimalno 64 GB DDR3 ECC memorije i fleš storidžima do 1 TB.

Za grafičku podršku oba raspoloživa Mac Pro računara brine se kompanija AMD, odnosno njeni Dual FirePro D300 (bazni model) i Dual FirePro D500 (naprednije rešenje) grafički akceleratori sa kojima je moguće odraditi apsolutno sve, čak i kreirati najzahtevnije 3D objekte i filmske specijalne efekte. Iznad svega oba Mac Pro računara dolaze sa najnovijim žičnim i bežičnim konekcijama, kao i sa novom OS X Mavericks platformom. Cene su im (sasvim očekivano) pakleno visoke, međutim za korisnike koji iz njih znaju da izvuku maksimum veoma brzo se isplate.

Cena (sa PDV-om): od 381.390 dinara
Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

loading...