Naslovna » Izlasci » Film » Novi Robocop u bioskopima
Robocop

Novi Robocop u bioskopima

Nova verzija filma Robocop, u režiji Hosea Padilja, prikazuje se u beogradskim bioskopima.

Godine 2028. u Detroitu, Aleks Marfi, brižni suprug i otac i odličan policajac biva teško povređen na dužnosti. Taj događaj otvorio je velike mogućnosti multinacionalnoj kompaniji, OmniKorp, da napravi projekat koji će doneti milione. OmniKorp nalazi se na samom vrhu kada je robotika u pitanju, a njihove bespilotne letelice godinama se koriste u vojne svrhe.

A ranjavanje Aleksa Marfija, omogući će im da realizuju kontraverznu ideju, Robocop. Robocop bi trebalo da postoji u svakom gradu, a to će osigurati milijarde njihovim akcionarima. Međutim, na jednu stvar nisu računali sa sigurnošću: u mašini se nalazi čovek, koji je željan pravde.

Glavni glumac u filmu, Džoel Kineman, izjavio je i da ga je uloga Aleksa Marfija privukla tek pošto je upoznao reditelja, Hosea Padilju. „Hose mi je objasnio svoju viziju, svoje filozofske i političke ideje koje su deo koncepta RoboCop-a. Ovaj koncept možete koristiti u razgovoru o mnogim stvarima. Želeo je da snimi zanimljiv akcioni film koji postavlja pitanja o filozofskim dilemama, sa kojima ćemo se suočiti u veoma bliskoj budućnosti. I želeo sam da budem deo toga“.

Pred Džoela Kinemana glavne uloge tumače Ebi Korniš, Majkl Kiton, Geri Oldman, Dženifer Ili i Semjuel L. Džekson. (danubeogradu.rs)