Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Ozelenjavanje petlje Hipodrom
Ozelenjavanje petlje Hipodrom
Ozelenjavanje petlje Hipodrom

Ozelenjavanje petlje Hipodrom

Uskoro će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završiti postupak za izbor izvođača na uređenju i ozelenjavanju terena oko petlje Hipodrom.

Izgradnja južnih pristupa mostu je privedena kraju, a glavni radovi su završeni sa zvaničnim otvaranjem svih pravaca na Radničkoj petlji prošle godine. Na red je došao lepši deo posla, a to je uređenje i ozelenjavanje okoline novih saobraćajnica.

Projekat uređenja terena oko ovog segmenta UMP-a obuhvaćen ovim tenderom podeljen je u dve faze: 1a i 1c. Faza 1a podrazumeva prostor u okviru petlje Hipodrom i veze sa postojećim Bulevarom vojvode Mišića, dok faza 1c pokriva prostor na poziciji ukrštanja UMP-a sa Radničkom ulicom.

Sami radovi uključuju pripremne i zemljane radove, radove na sadnji sadnica, podizanje travnjaka, a nakon uređenja i jednogodišnje investiciono održavanje tog zelenila. Rok za zavrsetak radova je 65 dana od uvođenja izvođača u posao.

Rok za donošenje odluke o izboru izvođača je istekao, ali javno nije saopšteno ko je pobednik na tenderu. Iz direkcije su to objasnili potrebom da se utvrdi ispravnost većeg broja pristiglih ponuda i izvrši njihova dodatna evaluacija. Rezultat bi mogao biti poznat najkasnije do kraja nedelje. Biće zanimljivo videti da li učestvuje na tenderu i kakav rezultat bi moglo zabeležiti gradsko javno komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“, inače specijalizovano za ovakve poslove. (Beobuild)

loading...