Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Sport » Potpisan protokol o organizaciji 27. Beogradskog maratona

Potpisan protokol o organizaciji 27. Beogradskog maratona

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali i predsednik preduzeća „Beogradski maraton“ Aleksandar Saša Đorđević potpisali su u Starom dvoru Protokol o saradnji grada Beograda i preduzeća „Beogradski maraton“ u organizaciji 27. Beogradskog maratona.

Svečanosti su prisustvovali ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, član Privremenog organa Andreja Mladenović, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić.

Vanja Udovičić je poželeo uspeh svim učesnicima „Beogradskog maratona“, čak i onima koji će u njemu učestvovati rekreativno i pokazati Srbiji da je potrebno baviti se sportom i rekreacijom.

– Ovaj spektakularan događaj je od nacionalnog značaja, jer promoviše sve vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo. Beograd će se promovisati kao jedan od vodećih sportskih, kulturnih i društvenih centara. Predstaviće se kao grad koji vodi računa o mladima, deci, pa i starijima i rekreativnom sportu. Drago mi je što ćemo ove godine imati rekordan broj učesnika i zemalja, što pokazuje da „Beogradski maraton“ sam obara svoje rekorde i ciljeve koje sebi postavlja – naglasio je Udovičić.

Aleksandar Đorđević zahvalio je gradu na pomoći u organizaciji.

– Malo je toga u našoj zemlji što 27 godina predstavlja Beograd i Srbiju na izuzetno kvalitetan način. Maraton predstavlja osmeh ovoga grada i Srbije i najbolji je način da predstavimo sebe, svoju kulturu i sport. Kao bivši sportista znam koliko je teško učestovati u ovoj najtežoj atletskoj disciplini. Siguran sam da ćemo i ovaj maraton organizovati na najvišem mogućem nivou, kao što je to i do sada bio slučaj, i da će on umnogome doprineti razvoju sporta u našem gradu i Srbiji – rekao je Đorđević. (Beoinfo)

loading...