Naslovna » Izlasci » Sport » Potpisan protokol o organizaciji 27. Beogradskog maratona

Potpisan protokol o organizaciji 27. Beogradskog maratona

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Siniša Mali i predsednik preduzeća „Beogradski maraton“ Aleksandar Saša Đorđević potpisali su u Starom dvoru Protokol o saradnji grada Beograda i preduzeća „Beogradski maraton“ u organizaciji 27. Beogradskog maratona.

Svečanosti su prisustvovali ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić, član Privremenog organa Andreja Mladenović, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić.

– Beogradski maraton je pravi brend grada Beograda i izuzetno je važan za njegovu privredu i turizam. S obzirom na tešku finansijsku situaciju u kojoj se grad nalazi, Privremeni organ, nažalost, neće moći finansijski da podrži ovu sportsku manifestaciju, ali će podržati njegovo održavanje saradnjom sa javnim komunalnim preduzećima. Maraton, koji će se održati 27. aprila, biće rekordan, na njemu će učestvovati više od 1.100 trkača iz 42 zemlje sveta. To će biti i još jedna prilika da se Beograd pokaže u pravom svetlu – istakao je Mali.

Vanja Udovičić je poželeo uspeh svim učesnicima „Beogradskog maratona“, čak i onima koji će u njemu učestvovati rekreativno i pokazati Srbiji da je potrebno baviti se sportom i rekreacijom.

– Ovaj spektakularan događaj je od nacionalnog značaja, jer promoviše sve vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo. Beograd će se promovisati kao jedan od vodećih sportskih, kulturnih i društvenih centara. Predstaviće se kao grad koji vodi računa o mladima, deci, pa i starijima i rekreativnom sportu. Drago mi je što ćemo ove godine imati rekordan broj učesnika i zemalja, što pokazuje da „Beogradski maraton“ sam obara svoje rekorde i ciljeve koje sebi postavlja – naglasio je Udovičić.

Aleksandar Đorđević zahvalio je gradu na pomoći u organizaciji.

– Malo je toga u našoj zemlji što 27 godina predstavlja Beograd i Srbiju na izuzetno kvalitetan način. Maraton predstavlja osmeh ovoga grada i Srbije i najbolji je način da predstavimo sebe, svoju kulturu i sport. Kao bivši sportista znam koliko je teško učestovati u ovoj najtežoj atletskoj disciplini. Siguran sam da ćemo i ovaj maraton organizovati na najvišem mogućem nivou, kao što je to i do sada bio slučaj, i da će on umnogome doprineti razvoju sporta u našem gradu i Srbiji – rekao je Đorđević. (Beoinfo)