Naslovna » Izlasci » Social Business – šansa za razvoj biznisa
Social Business
Social Business

Social Business – šansa za razvoj biznisa

Studentska organizacija AIESEC poziva studente, postdiplomce, mlade ljude i sve druge koji imaju viziju, ideju i plan za pokretanje socijalnog preduzeća, da se prijave za projekat Social Business.

Na akademiji Social Business zainteresovani će imati priliku da steknu potrebna znanja koja će im pomoći pri izradi i realizaciji svog biznis plana i pokretanju preduzeća.

Akademija će trajati od 28. februara do 14. marta, a sastoji se iz šest interaktivnih radionica i konferencije, kojom će akademija biti zatvorena. Učesnici će u toku akademije naučiti više o pojmu društvenog preduzetništva, i steći znanja u oblastima pisanja biznis plana, marketinga i finansijskog menadžmenta koja će im koristiti pri pokretanju sopstvenog preduzeća.

Učesnici projekta će tokom akademije pisati i raditi na svom biznis planu sa kojim će po završetku akademije učestvovati u takmičenju za najbolji biznis plan.

Najbolja ideja će biti nagrađena novčanim sredstvima za realizaciju i pokretanje preduzeća.

Prijavite se OVDE.

Projekat Social Business je deo projekta AIESEC Case Challenge, koji predstavlja takmičenje za studente svih fakulteta u izradi studija slučaja za kompanije koje učestvuju na projektu, kao što su „Idea“ i „Delhaize“.

Projekat će 14. marta organizovati „ACC Grad“, odnosno tri konferencije u isto vreme iz oblasti marketinga, finansija i društvenog preduzetništva. Svi koji su se prijavili za učestvovanje na projektu će nakon toga imati priliku da učestvuju u rešavanju studija slučaja, a pobednički timovi će na kraju takmičenja osvojiti praksu u kompaniji za koju su radili studiju slučaja.

Socijalno (društveno) preduzetništvo je inovativan način rešavanja tekućih problema zajednice, kao što su ekonomski, obrazovni, zdravstveni i ekološki problemi. Socijalno preduzeće kroz svoj rad ispunjava određenu socijalnu misiju, te tako ostvareni profit ulaže u svrhe kao što su zapošljavanje ljudi koji teže dolaze do posla, socijalne i medicinske usluge, obrazovanje, zaštita životne sredine ili kulturne aktivnosti u zajednici. (danubeogradu.rs)

loading...